11:00 / 15.01.2019 Политика

В Україні сформована команда, яка має план відродження та стрімкого розвитку держави - Тимошенко

Зараз в Україні сформована команда, яка має план відродження та стрімкого розвитку держави, повідомляє obozrevatel.com.

Про це Юлія Тимошенко заявила під час ток-шоу "Свобода слова" на телеканалі ICTV. "Через 27 років у нас вже немає часу на експерименти, щоб знову і знову програвати свою країну. Ми – покоління, яке може побудувати свою Україну. У нас все для цього є – люди, інтелект, ресурси", – наголосила лідер "Батьківщини".

Вона зауважила, що вже три роки понад 100 експертів працюють над розробкою Нового економічного курсу України. "Це той інтелектуальний ресурс країни, який дасть нам шанс, а ми, політики, виконаємо це по пунктах. Це шлях становлення, успіху та відродження", – підкреслила політик.

За словами політика, також буде змінена кредитна політика: українські підприємці зможуть отримати довгостроковий кредит у банку для розвитку своєї справи, під страховку, а не під заставу, та під 3-4% річних, як у Європі, а не під 20%, як є в Україні.

Новою буде і податкова система, над розробкою якої працювали підприємці, а не політики. "Вони хочуть, щоб замість податку на прибуток був податок на виведений капітал. Він детінізує капітали, які виводяться із країни і принесе до бюджету велику суму грошей", – розповіла лідер "Батьківщини".

Підприємці також запропонували найбільш корумпований ПДВ замінити на низький податок на реалізацію, а для аграріїв запровадити єдиний податок на гектар землі. Як запевняє Тимошенко, податкове навантаження може бути знижене вдвічі й нова система дозволить підняти економіку швидкими темпами.

Ще одна важлива тема економічного курсу – зміцнення гривні. За даними авторитетного в усьому світі видання The Economist, за "індексом Бігмака", долар має коштувати 9,8 гривень. "У нас найбільш недооцінена валюта світу!" – обурилася вона даними, які навів The Economist.

Окрема увага в Новому економічному курсі приділяється і доходам людей. Це величезний ресурс економіки, запевняє голова партії, адже закріплює інтелектуальних і професійних людей в країні, дає економіці розвиватися всередині, бо коли люди можуть придбати товар, підприємцям є що продати. "Гідна зарплата – це питання виживання країни", – зазначила політик і додала, що економічне піднесення має базуватися на зростанні купівельної спроможності громадян.

Саме тому Україна має досягти за п'ять років рівня доходів мешканців сусідньої Польщі, переконана Тимошенко. Не можна погоджуватися з тим, щоб зарплати українців були в 16 разів нижчими за європейські, були такі ж низькі пенсії, неякісна освіта, медицина, екологія, бо нам потрібно вигравати конкуренцію за людину.