21:37 / 11.01.2019 Политика

ЦВК надала дозвіл громадським організаціям мати офіційних спостерігачів під час чергових виборів президента України

11 січня відбулось чергове засідання Центральної виборчої комісії, яке провела Голова Комісії Тетяна Сліпачук.

Комісія зареєструвала уповноважених представників двох кандидатів на пост Президента України у Центральній виборчій комісії з правом дорадчого голосу на чергових виборах Президента України 31 березня 2019 року:

Самсоненка В.В. – кандидата на пост Президента України Купрія В.М.;

Мухіна М.М. – кандидата на пост Президента України Мураєва Є.В.

До Комісії 8 січня 2019 року громадяни України Велідченко В.І. та Фаренюк С.Г. подали документи для реєстрації кандидатами на пост Президента України на чергових виборах Президента України 31 березня 2019 року.

Розглянувши подані документи, Комісія встановила їх невідповідність вимогам виборчого закону та відмовила Велідченку Віталію Ігоровичу і Фаренюку Сергію Григоровичу в реєстрації кандидатами на пост Президента України на чергових виборах Президента України 31 березня 2019 року.

Розглянувши відповідні клопотання, Комісія надала дозвіл громадським організаціям "РАДА ГРОМАДСЬКОЇ ВАРТИ", "Національні Дружини", "ЗАПОРІЗЬКИЙ КРИЗОВИЙ МЕДІА ЦЕНТР" та Всеукраїнській громадській організації "Комітет виборців України" мати офіційних спостерігачів під час чергових виборів Президента України 31 березня 2019 року.

Таким чином, станом на 11 січня 2019 року Комісія надала дозвіл 17 громадським організаціям мати офіційних спостерігачів під час чергових виборів Президента України 31 березня 2019 року.

Окрім того, Комісія затвердила Роз’яснення щодо статусу та порядку реєстрації уповноважених представників кандидатів на пост Президента України в Центральній виборчій комісії з правом дорадчого голосу,
довірених осіб кандидатів на пост Президента України та офіційних спостерігачів під час організації підготовки та проведення повторного голосування з виборів Президента України.

Про це "Багнету" повідомили у відділі взаємодії із ЗМІ секретаріату ЦВК.