16:35 / 14.12.2018 Политика

Чому політтехнолог Катерина Одарченко презентувала свою книгу на батьківщині Тимошенко?

Те, що Тимошенко почала займатись підготовкою до президенських виборів першою серед кандидатів зрозуміло стало ще давно. Вже в літку в ЗМІ поширювалась інформація, що до неї приїджали американські політтехнологи Бірбаун і Галан, які працювали у виборчих компаніях Трампа та Орбана. Проте, лідерка “Батьківщини”, про співпрацю з американських консультантами не підтверджує. За інформацією ЗМІ, цей раз Тимошенко зробила ставку на наближене оточення, окрім соратників Абдуліна, Матвієнка, Кондратюк з нею працює група українських політтехнологів - Сергій Гайдай, Катерина Одарченко, остання відома тим, що брала участь у кампанії Меркель займаючись організацією медійного вектору. Також працювала з Вірою Ульянченко в Європі (Голова Секретаріату  часів Президента В. Ющенка), просуваючи інтереси українських аграріїв в ООН.

Фото Mediaprostir.info  https://goo.gl/y5LTCq

7 грудня 2018 року у Дніпрі Катерина Одарченко презентувала свою книги під назвою “Гра у вибори”. Варто зазначити, що раніше книга була презентована у Львові та Києві.

“Книга присвячена всім особливостям передвиборчої кампанії, основним технологіям впливу, що застосовуються для перемоги кандидата, рекламно-агітаційній роботі та механізмам лобіювання в Україні. Хто хоче знати зсередини як штаби кандидатів готуються до виборів, як проводиться агітаційна робота в полі і в інформаційному просторі” – зазначила автор.

Якщо переглянути нещодавний бекграунд Одарченко, то вона займалась низкою регіональних кампаній та була керівником передвиборчої кампанії свого батька, Юрія Одарченка, який виграв відомий 183 округ по місту Херсон, де виборча компанія проходила всього лиш 19 дні, але Катерині Одарченко вдалося мобілізувати виборців. Також відома її кампанія по місцевих виборах в Запоріжжі для групи Коломойського.

Зрозуміло, що її поїздки по регіонам не тільки для презентації своєї книги, але й для перевірки важливих регіонів для Тимошенко. Історії партії “Батьківщина” достатньо для того, щоб чітко зрозуміти орієнтацію розгалуженої партійну структуру на місцях, які зможуть, як і забезпечити, так і захистити результат Тимошенко на виборах президента.

Важливо, нагадати, що останній час Одарченко активно займається питання лобіюванням українських політичних проектів у ЄС та США. Це підтверджує очолювана нею Українська Асоціація професіоналів у сфері GR та лобістів, де Катерина Одарченко вже другий рік являється Головою правління та організатором щорічного Міжнародного GR-Форуму, що проходили в Києві  та Брюсселі.

Недивно, що активно виступаючи за інтегрування в українське законодавство американського досвіду у сфері лобізму, Катерина Одарченко являється одним із авторів законопроекту «Про публічну адвокацію». В деяких ЗМІ писали про зв’язок Тимошенко з лобістами в Вашингтоні та Брюсселі саме через Одарченко.