11:09 / 12.07.2018 Политика

Холодницький ставить дух та букву закону вище політики, - блогер

Керівник Спеціальної антикорупційної прокуратури Назар Холодницький ставить дух та букву закону понад політичний інтерес та бажання піаритись на гучних затриманнях. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив Олександр Аронець, коментуючи інтерв’ю Назара Холодницького виданню «Deutsche Welle».

«Мені як правнику імпонує, що Назар Холодницький у своєму інтерв’ю ставить дух та букву закону понад політичний інтерес та бажання попіаритись на гучних затриманнях. Як правильно було сказано, НАБУ пише сирі клопотання про арешт, а доводити в суді правильність обґрунтування потрібно прокурорам САП, а не Ситнику. Зрозуміло, що подібних справ є маса, коли вноситься неякісне клопотання, яке стає підставою для негайного звільнення підозрюваних. Показова справа - справа одеського мера Труханова та його підлеглих. Їх відпустили», - зазначив Аронець.

На його думку, саме відсутність політичних амбіцій у Холодницького викликала негативну реакцію керівників ГПУ та НАБУ.

«Імовірно, що така показова відстороненість керівника САП від політичної гонки лякає його колег. Звідси і справа з “акваріумом”, звідси і заклики негайного звільнення», - пише блогер.

Натомість Артем Ситник, зазначає Аронець, замість боротьби із корупціонерами активно готується до політичної кар’єри.

«Насправді зрозуміло, чому Ситник женеться за кількістю і гучністю. На носі вибори, і він, імовірно, готує собі трамплін для політичного старту. Однак страждає від цього, перш за все, боротьба з реальними топ-корупціонерами. Ляпами детективів НАБУ дуже активно користаються адвокати підозрюваних, а крайніми є прокурори, які повинні доводити підозри, складені з подання Ситника. Я вважаю, що не так мають працювати нові антикорупційні органи», - підсумував блогер.

Як повідомлялося, генеральний прокурор Юрій Луценко і директор НАБУ Артем Ситник 30 березня 2018 року направили до Кваліфікаційно-дисциплінарної комісії прокурорів скарги на керівника САП Назара Холодницького. За висновком доповідача у дисциплінарній справі, члена КДКП Олександра Ковальчука, підстав для звільнення Холодницького з посади немає.