12:06 / 22.03.2018 Политика

Максим Поляков сприяє розширенню україно-ізраїльських відносин

21 березня за ініціативи народного депутата Максима Полякова, сприяння благодійного фонду Uman Tomorrow, за участі мера міста Умань Олександа Цебрія, україно-американського бізнесмена Марка Гінзбурга, Володимира Квашина, равіна Гілеля Коена відбувся візит до Держави Ізраїль. І Ініціатива укладення договору з'явилася під час візиту парламентської групи дружби Україна-Ізраїль, який відбувся кілька місяців тому. Тоді депутат Максим Поляков та Почесний Консул Держави Ізраїль в Західному регіоні України Олег Вишняков звернулися до мера Назарет-Ілліту Ронена Плоту з питанням про підписання цього договору.

21 березня, в Назарет-Ілліті відбулося підписання договору про побратимські відносини між містом Умань (Україна) і містом Назарет-Ілліт. Сьогодні відбудеться підписання договору про співпрацю між містами Цфат (Ізраїль) та Умань (Україна), яке буде сприяти розвитку двосторонніх відносин у сфері туризму, культури, науки, економіки, спорту, а також розширенню соціально-економічної співпраці між містами.

Також планується підписання Угоди про наміри між Благодійним Фондом Uman Tomorrow з меріями міст Нацерет Іліт і Цфат та інші важливі переговори і зустрічі. 

«Такий візит є першим, особливо значущим і символічним, як для міста Умань, куди щороку на святкування іудейського Нового Року - Рош-ха-Шана – прибувають до 40 тис. паломників із різних країн світу (80 % з Ізраїлю та США), так і для України в цілому. Адже, якщо говорити про політичне співробітництво між Україною і Ізраїлем, окрім зустрічей та візитів на рівні глав держав, глав урядів, міжпарламентському рівні, на рівні керівників зовнішньополітичних відомств візит мера невеличкого українського міста, яке, по праву, найбільш тісно пов’язане з Ізраїлем, відбувається вперше. Маю великі надії і сподівання на встановлення справді побратимських відносин між українським містом Умань та ізраїльськими містами Нацерет Іліт і Цфат, налагодження дієвого діалогу між мерами міст. Я переконаний, що початок дружби між нашими містами створить фундамент для взаємооднозначних відносин. В Умані та Назареті великий потенціал для взаємних інвестицій. Бажаю усім учасникам і організаторам візиту ефективної співпраці, миру, добра і реалізації усіх планів та ідей на благо зазначених міст і держав – України та Ізраїлю», - підкреслив Максим Поляков

"Ця угода стане початком дружби і конструктивної співпраці у галузі туризму, освіти і в обміні досвідом з управління муніципальним господарством. Я радий, що з кожним днем ми маємо все більше добрих друзів і що ім'я нашого міста стає все більш відомим далеко за його межами", - зазначив мер міста Нацерет-Іліт Ронен Пліт.

"Хочу сказати, що ми можемо бути корисними один одному в розвитку туризму, науки, медицини, культури, дуже багатьох галузей господарства наших країн", - сказав Олександр Цебрій.

"Дружба між країнами – це, насамперед, дружба між людьми. Я радий, що наша пропозиція втілилася в реальність і тепер Умань і Назарет-Ілліт – міста-побратими. Це означає, що наші країни і народи стають ще ближче один до одного", - зазначив Олег Вишняков.

Зазначимо, що цей договір сприятиме розвитку двосторонніх відносин в сфері туризму, культури, науки, економіки, спорту, а також розширенню соціально-економічного співробітництва між містами. Він дуже важливий як для Умані, куди щорічно на свято Рош-ха-Шана - прибувають до 40 тис. прочан з різних країн світу (80% з Ізраїлю і США), так і для України в цілому.