15:32 / 21.03.2018 Политика

Встановлення побратимських відносин між Україною та Ізраїлем - нардеп Поляков

"Сьогодні, за сприяння благодійного фонду Uman Tomorrow, за участі мера міста Умань Олександр Цебрій, українсько-американським бізнесменом Mark GinzburgKvashin Vladimir, равіна Гілеля Коена прибули до Держави Ізраїль.

Серед запланованих заходів: підписання договорів про встановлення побратимських відносин між м. Нацерет Іліт (Ізраїль) та м. Умань (Україна), м. Цфат (Ізраїль) та м. Умань (Ізраїль), яке буде сприяти розвитку двосторонніх відносин у сфері туризму, культури, науки, економіки, спорту, а також розширенню соціально-економічної співпраці між містами.

Також планується підписання Угоди про наміри між Благодійним Фондом Uman Tomorrow з меріями міст Нацерет Іліт і Цфат та інші важливі переговори і зустрічі. 

Такий візит є першим, особливо значущим і символічним, як для міста Умань, куди щороку на святкування іудейського Нового Року - Рош-ха-Шана – прибувають до 40 тис. паломників із різних країн світу (80 % з Ізраїлю та США), так і для України в цілому. Адже, якщо говорити про політичне співробітництво між Україною і Ізраїлем, окрім зустрічей та візитів на рівні глав держав, глав урядів, міжпарламентському рівні, на рівні керівників зовнішньополітичних відомств візит мера невеличкого українського міста, яке по праву, найбільш тісно пов’язане з Ізраїлем, відбувається вперше.

Маю великі надії і сподівання на встановлення справді побратимських відносин між українським містом Умань та ізраїльськими містами Нацерет Іліт і Цфат, налагодження дієвого діалогу між мерами міст. 

Бажаю усім учасникам і організаторам візиту ефективної співпраці, миру, добра і реалізації усіх планів та ідей на благо зазначених міст і держав – України та Ізраїлю." - наголоств народний депутат України Максим Поляков у соціальній мережі Фейсбук