13:18 / 22.02.2018 Политика

"Народний фронт" не підтримає призначення Смолія на посаду Голови НБУ

Через відсутність стратегічних пропозицій щодо кадрового забезпечення роботи НБУ

"Токсичність" заступника Голови НБУ Рожкової К. унеможливлює призначення нового Голови НБУ, - переконаний секретар Комітету ВРУ з питань фінансової політики і банківської діяльності М.Поляков.

Напередодні голосування про  призначення Голови Національного банку України, як секретар Комітету ВРУ з питань фінансової політики і банківської діяльності, хочу зазначити, що ми з колегами по Комітету  підтримали кандидатуру Смолія Я.В. Під час засідання  я піднімав питання про перезавантаження керівного складу НБУ, тобто звільнення заступників Голови НБУ, які повністю себе дискредитували, знищивши банківський сектор економіки країни, по кожному з них (без виключення) відкрито кримінальні провадження.

На жаль, від кандидата на посаду Голови НБУ Смолія Я.В. члени Комітету  так і не почули про перезавантаження кадрового складу керівництва Національного регулятора та конкретно про звільнення К. Рожкової.

Через відсутність стратегічних пропозицій щодо кадрового забезпечення роботи НБУ, без якого неможливе відновлення довіри до НБУ як національного регулятора, і, таким чином, до всієї банківської системи України, М. Поляков, як член Фракції Політичної партії "НАРОДНИЙ ФРОНТ", рекомендуватиме не підтримувати кандидатуру Смолія Я.В. на посаду Голови НБУ.