14:01 / 10.11.2017 Политика

Правоохоронці мають розслідувати ймовірну причетність керівника НАБУ до резонансних злочинів, - Максим Поляков (відео)

Фракція "Народний фронт" вимагає від правоохоронців розслідувати ймовірну причетність керівника НАБУ Артема Ситника до фактів розкрадання землі. Про це заявив представник фракції "Народний фронт" Максим Поляков під час виступу з парламентської трибуни, передає сайт "Народний Фронт".

Він зазначив, що нещодавно представникам фракції стало відомо про факти розкрадання 125 га землі в селі Козин Обухівського району Київської області.

За його словами, у 2008 році відбулася подія, що стала підставою для відкриття кримінальної справи прокуратурою Київської області, а саме – прокурором Гайсинським.

"Після цього було вбито громадянина Рожевця, на якого була оформлена ця земля. Гайсинський звільняється з Київської прокуратури і стає власником цієї землі. Після цього слідство по вбивству Рожевця веде Ситник (Артем Ситник, нинішній голова НАБУ. – Ред.). Завершує тим, що це було не вбивство, а самогубство, після чого звільняється і стає управляючим партнером в компанії "Гайсинський і Ситник", - розповів Максим Поляков.

У зв’язку з цим народний депутат озвучив вимогу фракції "Народний фронт": розслідувати кримінальну справу щодо цих подій.

"Генеральна прокуратура повинна доповісти інформацію щодо розслідування цієї кримінальної справи. Вартість землі – 500 мільйонів доларів", - заявив парламентар.

Поляков також заявив про намір звернутися до МВС з вимогою зареєструвати провадження по факту вбивства пана Рожевця.

"МВС має розслідувати, яким чином посадовець, у якого руки по лікті в крові, сьогодні може очолювати дану організацію (НАБУ. – Ред.)", - додав він.

Крім того, як повідомив народний депутат, минулого тижня Артему Ситнику був виписаний протокол про корупцію за конфлікт інтересів. Однак, за його словами, у цей же день голову НАЗК Наталію Корчак викликають на допит в НАБУ "нібито по справі про паркомісце".

"Ми вимагаємо не чинити тиск на НАЗК, розслідувати факти корупції, відсторонити Ситника на час, поки буде відбуватися розслідування, і максимально публічно, зі всією пресою розслідувати дані злочини", - підсумував Максим Поляков.