13:07 / 20.10.2017 Политика

Депутати податкового комітету вирішили "підсолодити пігулку" Мирославу Продану, - політолог

Депутати Комітету Верховної Ради з питань податкової та митної політики вирішили "підсолодити пігулку" керівнику ДФС Мирославу Продану.

Про це на своїй сторінці в Facebook пише політолог Кирило Молчанов, коментуючи останнє засідання податкового комітету у Верховній Раді за участю глави ДФС Мирослава Продана.

Під час засідання від депутатів прозвучала критика на адресу керівника ДФС, зокрема - роботи митниці, про що написали ряд ЗМІ. Але пізніше в Комітеті цю інформацію поспішили спростувати.

"Яка цікава тут розвивається дискусія. Вчорашні борці з корупцією - депутати раптом передумали і вирішили підсолодити пілюлю в.о.голови ДФС Мирославу Продану, за яким, до речі, коли він став виконувати обов'язки глави фіскалів, закрили всі три кримінальні провадження у справі, так званої "горіхової мафії", - нагадав Молчанов.

І зазначив, що різка зміна позиції деяких народних депутатів, членів Комітету з питань податкової та митної політики, була не випадковою і могла бути використана для залучення уваги до вирішення "потрібних питань".

"Якщо ще вчора Тетяна Острикова жваво заявляла про корупцію на митниці і обурювалася, що Мирослав Продан не реагує на її запити, то через добу депутат раптом подобріла. Можливо, традиційно для депутатів, критика була і задумана для того, щоб привернути до себе увагу для рішення "потрібних питань". Судячи з постів в фейсбуці, схемка спрацювала. Та й взагалі, рекомендую переглянути спершу розслідування Радіо Свобода, і робити відповідні висновки", - додав Молчанов.