21:18 / 19.10.2017 Политика

НАБУ "відзначилися" підтвердженням слідчих дій щодо Розенблата

Національне антикорупційне бюро (НАБУ) підтвердило ВВС Україна, що проводило у четвер "слідчі дії" щодо депутата Борислава Розенблата. Про це повідомляє "ВВС Україна".

"Дійсно, сьогодні були проведені слідчі дії, але ми не можемо повідомити ані деталей, ані їхніх результатів", - розповіла ВВС Україна речниця НАБУ.

Вона наголосила, що політика не затримували.

Раніше ЗМІ повідомляли, ніби Борислава Розенблата вивели з літака у аеропорту "Київ" за вказівкою НАБУ.

Видання "Лівий берег" написало, що депутат нібито намагався вилетіти до німецького міста Кельн і мав при собі золото та діаманти.

Не повинен повідомляти

Адвокат Борислава Розенблата Олексій Шевчук у коментарі "Українській правді" підтвердив, що його клієнта вивели з літака, однак заперечив повідомлення про наявність у нього коштовностей.

"Він пройшов паспортний контроль, жодних претензій у Прикордонслужби не було до нього. Він вже перебував в літаку, коли зайшли детективи НАБУ. Через нього зупинили літак, витягли його звідти без рішення суду, забрали паспорти, телефон та інші особисті речі... Таким чином, затримали нардепа без згоди ВР", - відзначив адвокат.

Він також відзначив, що політик планував летіти до Німеччини через проблеми зі здоров'ям.

Сам Борислав Розенблат написав у Facebook, що повідомляв НАБУ про плани щодо виїзду за межі України на три дні, "хоча і не зобов'язаний був про це повідомляти".

Політик наголосив, що "наразі відсутні будь-які заборони щодо мого пересування".

"Додав до заяви копії квитків в дві сторони", - стверджує Борислав Розенблат.

ГПУ підозрює депутата в незаконному отриманні грошей і лобіюванні інтересів іноземної компанії "Фуджейра", яка займається видобутком бурштину.

Сам він відкидає звинувачення на свою адресу.

11 червня парламент за поданням Генпрокуратури зняв із Розенблата недоторканність - разом з двома іншими депутатами.

Згодом Солом'янський суд Києва задовольнив вимогу обвинувачення і зобов'язав підозрюваного сплатити заставу 7 мільйонів гривень та виконати інші вимоги прокуратури.

Його також виключили із фракції Блоку Петра Порошенка.