17:33 / 29.01.2016 Политика

Максим Поляков: "Не допустимо махінацій під час будівництва НДСЛ "Охматдит"

В Україні протягом багатьох років здійснюється спорудження нового медичного комплексу "Охматдит". Час плине, але, на жаль, завершення будівництва унікальної за своєю суттю лікарні не тільки рухається занадто повільно, а ще ймовірно містить можливі факти корупції. Про це заявив народний депутат, член МДО "Депутатський контроль" Максим Поляков під час брифінгу у Верховній Раді України.

За наявною інформацією у ЗМІ, будівництво НДСЛ "Охматдит" затягується через ймовірне відмивання бюджетних коштів та причетність до фінансування проекту компаній Януковича. Саме тому "Депутатський контроль" бере зобов'язання здійснювати контроль будівництва сучасної лікарні, аж до введення її в експлуатацію.

"Медкомплекс  стратегічно важливий для підтримки здоров’я дітей. У ньому планують відкрити перше в Україні відділення дитячої променевої терапії. Батькам більше не доведеться збирати колосальні суми для лікування за кордоном. Українські лікарі самостійно зможуть допомогти дітям подолати труднощі зі здоров’ям", – підкреслив народний депутат.

Члени об’єднання вже провели ревізію на будівельному майданчику. А нещодавно зустрілися з Міністром охорони здоров’я Олександром Квіташвілі та Головою СБУ паном Грицаком для обговорення ситуації щодо будівництва НДСЛ "Охматдит".

"У минулому році уряд за дорученням Прем’єр-міністра виділив значні кошти для будівництва нової лікарні. Але протягом останніх двох років ніяких будівельних робіт на об’єкті не ведеться, а головний підрядник втік. Тому, важливе завдання «Депутатського контролю» та мене особисто, як батька трьох дітей, зробити все можливе для завершення будівництва медкомплексу аби діти змогли отримати якісну допомогу", – наголосив народний депутат України, Співголова МДО "Депутатський контроль" Геннадій Кривошея.

Голова Секретаріату МДО "Депутатський контроль" Вадим Руденко підкреслив, що члени об’єднання залучатимуть експертів, представників громадськості, ЗМІ та юристів, щоб протягом всього циклу будівництва забезпечити контроль проведення тендерів, витрачання бюджетних коштів, якості закуплених матеріалів, робіт та обладнання.