17:45 / 13.10.2015 Политика

РФ заборонила в'їзд Савченко до 2020 року

За словами адвоката, тепер Надія Савченко позбавлена права на захист, оскільки сестра Віра була заявлена ​​єдиним свідком на процесі

Сестрі Надії Савченко – Вірі – заборонили в'їзд у Росію до 2020 року. Про це повідомив адвокат української льотчиці Марк Фейгін.

"Щойно дзвонила Віра Савченко, сестра Надії. Їй заборонили в'їзд до Росії до 2020 року", - повідомив Фейгін у Twitter.

Він також зазначив, що про це Савченко повідомили на пропускному пункті Черкова-Мілове.

"На пропускному пункті Черкова-Мілове, на кордоні Росії та України Вірі Савченко було повідомлено, що ФСБ заборонило їй в'їзд до РФ", - написав адвокат.

Фейгін також підкреслив, що "Надія Савченко позбавлена ​​тепер права на захист, оскільки сестра Віра була заявлена ​​єдиним свідком на процесі".

Адвокати, за словами Фейгіна, будуть оскаржувати рішення органів ФСБ про заборону Вірі Савченко в'їжджати на територію РФ.

Як повідомлялося, 15 вересня Донецький міський суд Ростовської області продовжив арешт Савченко на 6 місяців.

29 вересня суд відмовився допитувати Савченко на детекторі брехні.

Нагадаємо, Савченко – доброволець батальйону "Айдар". Майже місяць вона воювала у зоні АТО на Луганщині, де разом з іншими солдатами потрапила у засідку біля міста Щастя. Терористи вимагали за звільнення льотчиці свободи для чотирьох бойовиків. 8 липня стало відомо, що Савченко перебуває у слідчому ізоляторі в Росії. Її звинувачують у вбивстві журналістів російської ВДТРК Ігоря Корнелюка та Антона Волошина, які загинули 17 червня під Луганськом.