00:02 / 26.08.2015 Политика

Кожен рашист повинен відчувати себе у небезпеці

Кожен у Росії, хто має відношення до цих несправедливих рішень, не повинен відчувати себе в безпеці.

Глава МЗС України Павло Клімкін заявляє про необхідність створення списку санкцій тих росіян, хто причетний до незаконного утримання українців у РФ, у тому числі Олега Сенцова, Надії Савченко.

Про це він сказав в ефірі телеканалу «Інтер», – повідомляє Українська правда.

«Я вважаю, що ми повинні поступово переходити до розмови про список «Сенцова-Савченко». Це повинен бути конкретний список санкцій. Так, як було у випадку Магнітського, нам зараз потрібен цей список санкцій. І кожен у Росії, хто має відношення до цих несправедливих рішень, не повинен відчувати себе в безпеці. Над цим ми будемо працювати», – заявив Клімкін.

У вівторок, 25 серпня, українського режисера Олега Сенцова засудили до 20 років позбавлення волі в колонії суворого режиму за організацію терактів в Криму: правоохоронні органи Росії підозрювали його в підготовці вибуху пам’ятника Леніну і теракту біля «Вічного вогню» на 9 травня.

Десять років колонії суворого режиму отримав Олександр Кольченко, який, як постановив суд, був його соратником.

Режисера засудили до 15 років позбавлення волі за статтею про створення терористичного співтовариства, до 10 і 11 років – за участь у двох терактах.

Сім років позбавлення волі йому дали за підготовку до здійснення вибухів, а за незаконне зберігання зброї та боєприпасів – п’ять років. Шляхом складання термінів Сенцов отримав 20 років позбавлення волі.

Кольченка засудили за участь у терористичній організації до шести років позбавлення волі. За теракт його засудили до восьми років позбавлення волі, шляхом складання термінів – десять років у колонії суворого режиму.