22:03 / 04.07.2015 Политика

Луценко шантажує Порошенка своєю відставкою?

2 липня у Верховній Раді відбулася низка скандалів між членами коаліції та голосування за популістський закон про реструктуризацію валютних кредитів.

Наступного тижня відбудеться засідання фракції "Блоку Петра Порошенка", після чого голова фракції Юрій Луценко ухвалить остаточне рішення, чи буде він і далі її очолювати.

Про це в ефірі телеканалу ICTV заявив перший заступник голови фракції "БПП" у парламенті Ігор Кононенко, повідомляє прес-служба Блоку.

За словами Конененка, ввечері 3 липня "відбулась зустріч керівництва фракції з президентом".

"Президент висловив повністю свою підтримку Юрію Луценку  як лідеру фракції, як лідеру політичної сили, і просив його залишитися на посаді і продовжити очолювати фракцію", - зазначив Конененко.

"Відбулась дуже відверта, майже двохгодинна розмова про ситуацію у фракції. Обговорювалось питання голосування за законопроект 1558-1 (про повернення валютних кредитів) членами фракції. Обговорювали питання майбутніх місцевих виборів, тактики та стратегії на місцевих виборах", – зазначив Кононенко.

"Мабуть, буде важка, відверта дискусія (на засіданні фракції) і після засідання  Юрій Віталійович остаточно прийме рішення. Можу сказати, що судячи з його настроїв, він готовий і далі нести цю нелегку ношу голови найбільшої фракції парламенту і лідера політичної сили "Блок Петра Порошенка "Солідарність". Він хоче розглянути це питання на фракції, відверто поговорити з колегами про те, що його на сьогоднішній день не влаштовує всередині фракції, які речі потрібно виправити і після цього визначитися", – зазначив Кононенко.

Як відомо,  2 липня у Верховній Раді відбулася низка скандалів між членами коаліції та голосування за популістський закон про реструктуризацію валютних кредитів.

У Раді були зафіксовані кілька випадків кнопкодавства та числені порушення регламенту.

Згодом голова фракції "Блоку Петра Порошенка" Юрій Луценко написав заяву про складання повноважень голови фракції.

Раніше в інтерв'ю "Українській правді" Луценко зізнавався, що вже кілька разів писав заяву про складання повноважень голови фракції і навіть депутатського мандата, але щоразу відмовлявся від цього, щоб допомогти проводити реформи.