13:36 / 14.06.2015 Политика

Папа Римський не нагороджував Путіна медаллю

Чимало українських ЗМІ передрукували інформацію з російських джерел і з російським трактуванням цієї події.

Російські джерела, подаючи інформацію про візит президента РФ Володимира Путіна до Ватикану, повідомляли, що «Папа Франциск вручив Путіну медаль Ангела-миротворця», хоч насправді це був «медальйон із зображенням Ангела-миротворця» і Папа його не «вручив», а «подарував».

Про це сьогодні у Львові під час тренінгу-дискусії щодо успішного протистояння російській інформаційні агресії, заявила голова правління інформаційного центру «Майдан-моніторинг» Наталія Зубар, інформує ЗІК.

Тобто, за її словами, це був, скоріше, сувенірний подарунок, а не якась нагорода.

Але Наталія Зубар звернула увагу, що чимало українських ЗМІ передрукували інформацію з російських джерел і з російським трактуванням цієї події.

«Українські медіа звикли подавати світові новини, цитуючи російські ЗМІ. Проблема в тому, що ми не працюємо з першоджерелами», – наголосила вона.

Як пише журнал «Кредо», медальйон Ангела миру – традиційний подарунок Папи Римського главам держав. «Варто зазначити, що медальйон – це сувенір, подарунок на згадку. А медаль – це нагорода. Папа подарував Путіну не медаль, а медальйон. Медальйон Ангела миру має також символічне значення для України сьогодні. Разом з тим, понтифік закликав Путіна не зволікати й докласти «щирих та максимальних зусиль для осягнення миру в Україні», – додає видання.

Нагадаємо, як повідомляла російська інформаційна агенція ТАСС, президент Росії Володимир Путін з10 червня зустрівся з Папою Римським Франциском.

У повідомленні йшлося, що Папа Франциск подарував Путіну медаль із зображенням ангела-миротворця.