16:33 / 02.06.2015 Политика

Черкащани вимагають люстрації Жашківського прокурора

Громадська організація «Правда народу» вимагає від Генерального прокурора України Віктора Шокіна та прокурора Черкаської області Юрія Шеремети провести люстрацію Жашківського районного прокурора Ігоря Бойко.

“Ігор Бойко призначений колишнім Генеральним прокурором України Віктором Пшонкою 11 квітня 2011 року. Весь цей час він виконував вказівки регіоналів і зараз продовжує це робити. Наша громадська організація має беззаперечні факти співробітництва Ігоря Бойко з колишніми регіоналами-нардепами Генадієм Бобовим, який за сумісництвом є засновником агрофірми “Злагода”, а також Валентином Нечипоренко, власником Жашківського кінноспортивного комплексу. Агрофірмі Генадія Бобова належить значна кількість черкаської землі. В багатьох випадках, ця земля не оформлена відповідно до чинного законодавства. Крім того, ця агрофірма залякує людей, вимагає примусово здавати свої паї саме їм та блокує роботу інших фермерів. Усі ці неправомірн дії покриваються прокурором району Ігорем Бойко”, - зазначили активісти.

Вони зазначили, що усі матеріали, зібрані активістами щодо неправомірних дій Жашківського прокурора Черкаської області Ігоря Бойко, будуть направлені у новостворене управління ГПУ.

“Усі матеріали щодо фактів корупційних зв’язків з боку прокурора Жашківського району буде направлено до новоствореного управління ГПУ щодо розслідування неправомірних дій з боку прокурорів. Разом з тим, ми звертаємось до Генерального прокурора України та прокурора області з вимогою негайно провести люстрацію поплічника регіоналів – прокурора Ігоря Бойко”, - наголосили в ГО “Правда народу”.

Нагадаємо, Генадій Бобов та Валентин Нечипоренко голосували за “диктаторські закони” В.Януковича 16 січня 2014 року.