18:31 / 01.10.2014 Политика

Двічі в одну річку не ввійдеш? Особливості виборчої кампанії на Уманщині

У місцевих ЗМІ вже з’явилася інформація, що Віталій Чудновський, розпочав на 200 окрузі передвиборчу боротьбу.

 Як стало відомо з інформації, розміщеній на сайті ЦВК, зареєструвався ще один кандидат у народні депутати України по 200-му виборчому окрузі.


Ним виявився одіозний політик, колишній бютівець Віталій Чудновський, якого цього разу до парламенту намагається провести «Блок Петра Порошенка».


Цікавим є той факт, що інформація про реєстрацію «президентських» кандидатів, оприлюднених на сайті ЦВК відрізняється від інформації про кандидатів у двох округах, яка оприлюднювалася після партійного з’їзду «Блока Петра Порошенка».


Дивує і те, що партія Президента не висунула Віталія Чудновського на його рідному 90 окрузі (з центром – м. Біла Церква), від якого він обрався до парламенту на минулих виборах і який нині представляє у Верховній Раді. Натомість висунули кандидатом по 90 округу від Блоку Порошенка Миколу Бабенка. А Віталія Чудновського, як «непотріб», відправили «окучувати» інших виборців, вже на Черкащині.


Можливо, Президент правий, і жителі 90-го округу заслуговують на кращого народного обранця, ніж Віталій Чудновський. Проте - це унікальний випадок, коли партія висуває на окрузі не нині діючого депутата-мажоритарника, а іншого кандидата. Чи тут спрацював принцип - двічі в одну річку не увійдеш – і виборців вдруге не купиш?


І Віталія Чудновського партія відправила в заслання, на 200 округ у Черкаській області. Рішення Порошенка однозначне – «На тобі Боже, що мені не гоже!».


Цікаво чому депутат-мажоритарник, який працював на окрузі 2 роки, покинув своїх виборців? І чим так провинилися перед Порошенком уманчани, що територію їх округу сприймають, як непотріб, на який можна зливати різних кандидатів, які виявилися не потрібними на своєму рідному окрузі.


Що може корисного зробити для уманчан кандидат, який зрадив виборців, які обрали його?


То хто ж такий Віталій Чудновський?


Народний депутат України, обраний у 2012 році по округу за рахунок тотального підкупу виборців №90 на Київщині, де громадська мережа «Опора» встановила найбільшу кількість використання брудних політичних технологій.


Відомий своїми амурними справами в стінах Парламенту романом із сестрою глави адміністрації президента Юлією Льовочкіною. А починав свою кар’єру із членства в київському організованому злочинному угрупуванні Віктора Рибалки («Рибки»).


У місцевих ЗМІ вже з’явилася інформація, що Віталій Чудновський, розпочав на 200 окрузі передвиборчу боротьбу. Щоправда не із знайомства з виборцями, а з брудних технологій, зареєструвавши не менш одіозному політику екс-регіоналу Антону Яценку кандидата-клона Дмитра Яценка та клона колишньому заступнику голови Черкаської облдержадміністрації Михайлу Космині зареєструвавши ще одного клона Геннадія Космину. Що їх пов’язує не зрозуміло? Можливо бізнес.


Проте найдивнішим фактом є те, що в президентській партії так і не визначилися і по 200 окрузі, від «Блоку Петра Порошенка» на парламентські вибори йде два кандидати. Парашутист Віталій Чудновський та місцевий ударіцець, Антон Котвіцький.


Зважаючи на одіозність кандидатів парламентські вибори на 200 округу будуть дуже цікаві. І чи допоможе грав в клонування опонентів Віталію Чудновському? Залишився місяць. Побачимо хто ж, все ж таки, переможе - колишній бригадир злочинного угрупування «Рибкіна» Віталій Чудновський чи король тендерної мафії Антон Яценко.