20:35 / 12.09.2014 Политика

ЦВК зареєструвала 146 кандидатів у народні депутати України, включених до виборчого списку політичної партії "Громадянська позиція (Анатолій Грищенко)", та 22 "мажоритарників"

12 вересня відбулося чергове засідання Центральної виборчої комісії, яке провів Голова Комісії Михайло Охендовський.

Комісія зареєструвала Герасименка Є.С. представником Комуністичної партії України та Пукшина І.Т. представником Політичної партії "Громадянська позиція (Анатолій Гриценко)" у Центральній виборчій комісії з правом дорадчого голосу на позачергових виборах народних депутатів України.

Розглянувши відповідні документи, Комісія встановила, що на день подання заяви Політичної партії "Громадянська позиція (Анатолій Гриценко)" про реєстрацію кандидатів у народні депутати України у загальнодержавному багатомандатному виборчому окрузі до ЦВК не подав заяву про згоду балотуватися кандидатом у народні депутати України від цієї політичної сили Коваль Р.А., включений до виборчого списку кандидатів у народні депутати України під № 73. Відтак, ЦВК прийняла рішення вважати зазначену особу виключеною з 9 вересня 2014 року з виборчого списку кандидатів у народні депутати України Політичної партії "Громадянська позиція (Анатолій Гриценко)".

Наступною постановою Комісія зареєструвала 146 кандидатів у народні депутати України, включених до виборчого списку Політичної партії "Громадянська позиція (Анатолій Гриценко)", у загальнодержавному багатомандатному виборчому окрузі на позачергових виборах народних депутатів України 26 жовтня 2014 року.

Також, розглянувши відповідні документи та встановивши їх відповідність вимогам виборчого закону, Комісія  зареєструвала 22 кандидати у народні депутати України, які балотуються в одномандатних виборчих округах у порядку самовисування, а саме: Ковача В.І. – в                     ОВО № 68, Туркевича О.Б., Чундак М.В. – в ОВО № 70, Баранова В.О. – в ОВО № 74, Недяка А.П. – в ОВО № 93, Модлицького О.І. – в ОВО № 96,  Павленка В.В. – в ОВО № 98, Довгого О.С. – в ОВО № 102, Вербову Н.В., Ворончихіну Н.С. – в ОВО № 106, Гавриліва І.Р. – в ОВО № 110,                  Аніщук Н.В., Василєвського Д.М. – в ОВО № 135, Гінак А.Ф. – в                     ОВО № 141, Маслова Ю.К. – в ОВО № 143, Писаренка В.В. – в ОВО № 168, Косолапова А.Г. – в ОВО № 176, Войтенка В.І. – в ОВО № 180,               Семенчева І.І. – в ОВО № 183, Марченка Ю.І. – в ОВО № 195, Яценка А.В. – в ОВО № 200, Козака В.В. – в ОВО № 204.

Крім того, Комісія відмовила в реєстрації 4 кандидатів у народні депутати України, а саме: Любоненка Ю.В. – в ОВО № 32, Волока В.Г. – в ОВО № 98, Грушевського В.А. – в ОВО № 101, Ничипоренка В.М. – в                 ОВО № 199 на позачергових виборах народних депутатів України у зв’язку з відсутністю документів, зазначених у частині другій статті 55 виборчого закону.

Таким чином, станом на 12 вересня Комісія зареєструвала 255 кандидатів у народні депутати України на позачергових виборах народних депутатів України 26 жовтня 2014 року. З них: 146 – включені до виборчого списку Політичної партії "Громадянська позиція (Анатолій Гриценко)" та 109 –  зареєстровані в одномандатних виборчих округах.

Також ЦВК зареєструвала довірених осіб деяких кандидатів у народні депутати України, зареєстрованих в одномандатних виборчих округах.

Крім того, Комісія внесла доповнення до Роз’яснення щодо порядку внесення змін до складу окружних та дільничних виборчих комісій з виборів народних депутатів України, затвердженого постановою ЦВК від 18 квітня 2013 року № 81 .

Затверджено рішення 11 окружних виборчих комісій з виборів народних депутатів України щодо виконання повноважень членів цих комісій на платній основі на позачергових виборах народних депутатів України.

Розглянувши подання суб’єктів внесення кандидатур до складу ОВК про заміну їх членів, ЦВК внесла зміни до складу окружних виборчих комісій з виборів народних депутатів України на позачергових виборах народних депутатів України 26 жовтня 2014 року, утворених відповідно до постанови ЦВК від 5 вересня 2014 року № 858.

Відділ взаємодії із ЗМІ

 Секретаріату Комісії