10:33 / 26.04.2013 Политика

Ляшко хоче, щоб єдиного кандидата в мери від опозиції визначили кияни

Політик закликає провести праймеріз

Лідер Радикальноії партії, позафракційний народний депутат Олег Ляшко пропонує провести праймеріз єдиного опозиційного кандидата у мери Києва. Про це політик написав на своїй сторінці у Facebook.

«Хіба справедливо підсовувати виборцям кота у мішку партійного бренду? Ні. Тому я підтримую ідею про те, що від усіх опозиційних сил, в тому числі Радикальної партії, має бути єдиний кандидат на посаду мера Києва. Але має бути справжній праймеріз, щоб виборці могли вибрати найдостойнішого кандидата шляхом опитування громадської думки. Треба продумати чіткий механізм уникнення фальсифікацій цього опитування, як показує світовий досвід - при бажанні це можливо», - заявив народний депутат.

Також Ляшко пояснив, кого не треба допускати до участі в праймеріз.

«Категорично мають не бути допущені наступні особи: 1) ті, хто співпрацював чи досі співпрацює з Партією регіонів; 2) олігархи; 3) тушкороби; 4) політичні проститутки; 5) пенсіонери; 6) народні депутати, які не голосували за стратегічно важливі законопроекти: проведення виборів у Києві, скасування пенсійної реформи, відставку уряду звільнення політичних в’язнів», - вважає лідер Радикальної партії.

«Проведення такого опитування дозволить визначити людину, яка справді є лідером киян і зможе навести порядок у столиці, людину із сильним бойовим духом», - впевнений політик.

«Якщо кияни визначать таким чином кандидата, більш гідного, ніж Ляшко - я завжди готовий поступитися заради реальних змін у нашому місті і нашій країні. Однак, дивлячись на інших ймовірних кандидатів від опозиційних сил, впевнений у своїй перемозі і на праймеріз, і на виборах. Дякую щиро всім, хто мене підтримує - я Вас не підведу!», - написав Ляшко у Facebook.