19:52 / 23.10.2020 Политика

ЦВК розглянула окремі питання діяльності Канівської міської ТВК

Під час засідання Комісія відмовила у задоволенні скарги Черкаської обласної організації ПОЛІТИЧНОЇ ПАРТІЇ "СЛУГА НАРОДУ", у якій суб’єкт звернення просив, зокрема, визнати протиправною бездіяльність Канівської міської територіальної виборчої комісії Черкаського району Черкаської області щодо неприйняття у визначений законом строк рішення стосовно реєстрації довіреної особи кандидата у депутати Канівської міської ради від вказаної місцевої організації політичної партії. Рішення прийняте у звʼязку з тим, 22 жовтня 2020 року відповідне питання Канівської міською ТВК було розглянуто, за наслідками чого відповідну довірену особу було зареєстровано. Таким чином, на час розгляду цього питання Комісією бездіяльність Канівської міської ТВК  була відсутня.

Разом з тим ЦВК звернула увагу вказаної виборчої комісії на необхідність неухильного дотримання вимог законодавства України в ході реалізації повноважень щодо підготовки та проведення місцевих виборів та  організації своєї роботи.

Окрім того, на думку Комісії, системний аналіз ситуації що склалася може свідчити про умисність дій окремих членів вказаної ТВК, спрямованих на перешкоджання діяльності кандидата у депутати Канівської міської ради, висунутою вказаною місцевою організацією політичної партії.

 У звʼязку з цим ЦВК звернутися до Національної поліції України для проведення перевірки викладених у постанові Комісії обставин та в разі виявлення підстав вжиття згідно із законодавством України заходів реагування.

Про це BAGNET дізнався з повідомлення відділу взаємодії зі ЗМІ Секретаріату ЦВК.