17:51 / 23.10.2020 Политика

Наша команда в Київраді доб’ється доплат медикам, - Алла Шлапак

Парламент об’єднався навколо ініціативи ВО  «Батьківщини» заради прийняття ефективних рішень подолання наслідків пандемії коронавірусу.  Про це заявила кандидат в депутати Київради від «Батьківщини» Алла Шлапак під час брифінгу у Відкритому штабі.

Постанова визначила ряд завдань для уряду, президента, органів місцевого самоврядування: будуть створені спеціальні штаби, завдяки яким, медична допомога надаватиметься хворим вдома й безкоштовно. Мова йде про постанову №4228 про заходи протидії поширенню коронавірусної хвороби та захисту всіх систем життєдіяльності країни від негативних наслідків пандемії та нових біологічних загроз, яку підтримали 308 народних депутатів.

«Від імені команди «Батьківщини дякую медпрацівникам, які залишаються на робочих місцях попри все», - наголосила вона. За словами Алли Шлапак, політичний обов’язок оновленої «Батьківщини» в Київраді – знайти у бюджеті додаткові кошти, щоб виплатити обіцяні гроші всім медикам, особливо тим, хто першими стикаються з хворими на коронавірусну інфекцію.

«Тест на COVID-19 більше не може бути розкішшю для лікарів, педагогів для пересічних людей. Сьогодні є всі можливості аби тестування було доступним і безкоштовним», - зазначила вона.

Нагадаємо, що Юлія Тимошенко озвучила усі деталі покрокового плану дій, які передбачені постановою:

  • Відкриття єдиної гарячої лінії для повідомлення про симптоми коронавірусу та виклику невідкладної бригади допомоги.
  • Безкоштовне проведення тестування вдома мобільними бригадами або бригадами швидкої допомоги.
  • Забезпечення безкоштовними ліками хворих на коронавірус з коригуванням протоколу під найбільш ефективне лікування.
  • Забезпечення безкоштовними аналізами, які необхідні хворим на КОВІД, включаючи комп’ютерну томографію.
  • Інвентаризація мережі всіх лабораторій в Україні (приватних, відомчих, комунальних), які можуть проводити ПЛР-тести.
  • Проведення 100 тисяч ПЛР-тестів на добу.
  • Створення у кожній лікарні та пункті швидкої допомоги запасів мінімум на 30 діб усього необхідного для лікування: кисню, ліків та необхідних захисних засобів.
  • Відновлення державної санітарно-епідеміологічної служби та забезпечення стратегічної системи захисту України від епідемій.
  • Внесення змін до бюджету, які необхідні для виконання цієї постанови.