19:26 / 22.10.2020 Политика

ЦВК вернула увагу виборчих комісій на здійснення протиепідемічних заходів під час виборів

Під час засідання Комісія ухвалила постанову "Про окремі питання здійснення виборчих процедур з організації підготовки та проведення виборів 25 жовтня 2020 року в умовах поширення на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2".

Указаним рішенням ЦВК звернула увагу виборчих комісій, а також інших суб’єктів та учасників виборчого процесу, що всі виборчі процедури мають реалізовуватися із здійсненням відповідних протиепідемічних заходів.

Окремо Комісія затвердила Рекомендації щодо здійснення виборчих процедур з організації підготовки та проведення виборів в умовах поширення гострої респіраторної хвороби. 

Документом визначено низку протиепідемічних заходів, які рекомендовано здійснювати виборчим комісіям з метою запобігання поширенню гострої респіраторної хвороби. Окрім іншого, виборчим комісіям рекомендовано невідкладно здійснювати розгляд подань про заміну члена виборчої комісії, у якого підтверджено діагноз захворювання на COVID-19 або якого направлено в установленому порядку на самоізоляцію, обсервацію.

Про це BAGNET дізнався з повідомлення відділу взаємодії зі ЗМІ Секретаріату ЦВК.