16:57 / 20.10.2020 Политика

"Повний аудит всіх рішень селищної ради", – у Славській ОТГ розкриють застарілі корупційні схеми

Потенційний очільник Славської ОТГ на Львівщині Михайло Кінаш заявив про наміри провести повний аудит розподілу бюджетних коштів за останні роки. Головна мета – перевірити наявність корупційних схем та сформувати бачення коректного та прозорого розподілу грошей громади, які б ішли на розвиток та покращення умов життя.

Про це Кінаш заявив в інтерв’ю «СтопКору».

«Найперше, якщо ми туди пройдемо, а ми віримо в це, бо люди нас підтримують, ми проведемо повний аудит всіх рішень селищної ради – насамперед, щодо виділення земельних ділянок. Після цього – аудит щодо розподілення бюджетних коштів. У цій сфері теж є багато корупційних моментів, тому після проведення аудиту можна буде визначитись із наступними діями», – зазначив він, відповідаючи на запитання про плани боротьби з корупцією.

Кінаш також наголосив, що бачить район у майбутньому розвиненим туристично та забезпеченим якісною інфраструктурою. Проте з інвесторами теж потрібно домовлятись, впевнений він, аби ті не порушували права громади.

«Щодо того, як я бачу Славську ОТГ, то передусім, це має бути туристичний розвиток. Адже ми живемо в гірському районі, і розвивати інші сфери маємо менше можливостей. Я не проти того інвестора, який зараз тут є. Я готовий його всіляко підтримувати, стимулювати для того, аби він дійсно почав будувати все те, що було заплановано ще в 2017 році.
Але, на жаль, на сьогодні немає жодного проєкту, який люди могли б обговорити, все це робиться таємно. Тому в майбутньому, коли ми прийдемо до влади, ми розділимо інтереси інвестора та інтереси наших жителів.

Де є інтереси інвестора, де він дійсно хоче будувати крісельні дороги, стоянки й всю інфраструктуру, ми будемо всіляко йому допомагати, сприяти, аби цей проєкт дійсно відбувся, щоб дійсно почалося будівництво курорту.

Але там, де є інтереси простих людей – ми, звісно, будемо їх захищати. Дамо їм можливість приватизувати свої землі. І будемо розв'язувати щоденні наболілі проблеми місцевого населення», – наголошує кандидат.

Повне відео інтерв’ю:

Зазначимо, Кінашу доводиться конкурувати із відомим на всю округу місцевим «царьком» Володимиром Бегою, який засвітився у низці корупційних скандалів та шантажі виборців. Зокрема, він не дає людям приватизувати землі, які ті обробляли з покоління в покоління.