19:10 / 19.10.2020 Политика

Алла Шлапак про вирішення проблем Києва: що пропонує досвідчений кандидат від “Батьківщини”?

Як відомо, усього до Київської міської ради зареєструвалися 23 політичні партії та понад 1600 кандидатів. Серед них - партія “Батьківщина”, яку ще називають “політичним довгожителем”. За результатами опитування групи “Рейтинг”, на місцевих виборах 2020 у м.Києві ВО “Батьківщина”впевнено долає прохідний бар’єр до Київради.Незмінним лідером партії є Юлія Тимошенко, яка працює у політичний сфері з часів незалежності та відома тим, що приймає в свою команду лише фахових та досвідчених людей.

З'їзд Київського міського осередку партії, що відбувся 21 вересня 2020 року вчерговий раз це підтвердив. На посаду мера Києва “Батьківщина” делегувала Олександра Кучеренка. У 2000-2001 роках він був головою Запорізької ОДА, це говорить про те, що досвід управління великими містами у нього є,  на відміну від інших кандидатів, які лише розуміються на медіасфері та вирішили включитися у політичне життя лише зараз. А у 2019 році був обраний народним депутатом 9 скликання від ВО “Батьківщина”

З-поміж пріоритетів розвитку майбутній кандидат у мери називає такі: розв’язання транспортних проблем. За 5 років час, який містяни витрачають на стояння в заторах, за словами Кучеренка, можна скоротити вдвічі; покращення стану довкілля, зокрема якості повітря й питної води; вироблення міської програми модернізації застарілого житлового фонду

Досвід останніх років показав, що нові обличчя в політиці - не гарантія успіху. Однак, “Батьківщина” робить ставку на кандидатів, які мають політичний досвід. Однією з них  є депутат 4-ох скликань Київради Алла Шлапак,  яка балотується у Печерському районі, округ №8, першим номером.

Варто зазначити, що Алла Шлапак - професор КНЕУ, кандидат економічних наук, доцент, є автором понад 50 праць наукового характеру.

На відміну від депутатів, які довгий час знаходяться у Київраді та не мають результату своєї діяльності, Алла Шлапак  щорічно звітує про свою роботу. 

“2019 рік я разом з командою ініціювали проведення капітальних ремонтів у житлових будинків, провели багато різних заходів з благоустрою та озеленення прибудинкових територій, подали та підготували понад 270 депутатських звернень”.

Шанси на перемогу Алла Шлапак має чималі. Одна з причин це те, що виборцям важливо бачити реальний результат, а не слухати постійні обіцянки. До того ж вона йде першим номер по територіальному виборчому списку та у першій десятці у списку партії, а за новим виборчим кодексом це суттєво збільшує можливість стати депутатом.

Крім цього, вона має жорстку позицію з ряду питань. 

  • Кандидат виступає за відновлення в Києві в рамках програми «Турбота» муніципальних доплат для тих, кому вони особливо необхідні. “Близько 120 тис киян-одержувачів субсидій не в змозі самостійно встановити лічильники обліку газу і води. Вони є заручниками проблем будинків, в яких вони живуть.”
  • «Сьогодні столиця потребує термінового виділення коштів з фонду по протидії ковіду на доплати медикам, на організацію мобільних лабораторій для безкоштовного тестування, на покращення матеріально-технічної бази лікарень, які лікують Covid-19».

Першочерговими завданнями для себе та комнди Алла Шлапак вважає:

В медичній сфері: введення муніципального пакету додаткових медичних послуг за рахунок міського бюджету; відновлення ​​програми підготовки медичних кадрів для столичної медицини; створення мобільних лабораторій для безкоштовного тестування на коронавірус та інші захворювання, введення доплат лікарям та іншим медичним працівникам.

У сфері ЖКГ: проведення аудиту комунальної власності, введення програми модернізації тепломереж, капремонт застарілого жилого фонду..

У соціальній сфері: введення програми муніципальних доплат “Турбота”, збереження житлових субсидій на період карантину, введення програми безкоштовного встановлення лічильників.

Як заявляє Алла Шлапак, вона переконана, що разом з командою “Батьківщини”, їй вдасться вирішити нагальні проблеми столиці та полегшити життя киян.

Докладніше про інших очільників окружних списків у м.Києві від “Батьківщини”:

Голосіївський район (округ №1) - Ігор Галайчук;

Дарницький район (округ №2) – Володимир Слончак;

Деснянський район (округ №3, Троєщина) – Ярослав Биструшкін;

Деснянський район (округ №4, Лісовий, Троєщина) – Юрій Зубко;

Дніпровський район (округ №5, Райдужний, Воскресенка) – Петро Онофрійчук;

Дніпровський район (округ №6, Русанівка) – Анатолій Шаповал;

Оболонський район (округ №7) – Ганна Свириденко;

Печерський район (округ №8) – Алла Шлапак;

Подільський район (округ №9) – Юрій Дідовець;

Святошинський район (округ №10) – Тетяна Меліхова;

Святошинський район (округ №11) – Катерина Глімбовська;

Солом'янський район (округ №12) – Микола Негрич;

Шевченківський район (округ №13) – Олександр Бродський. 

 

Детальніше про кожного з них у наступних випусках.