14:00 / 19.10.2020 Политика

Конопелько Микола: Треба покласти край підтопленню Києва

“Київ потерпає від негоди” - новини з цим заголовком ми бачимо ледь не після кожної зливи у столиці. Хмари над містом - це майже 100% гарантія, що вулиці вщент затопить, а кияни змов будуть підраховувати збитки за пошкоджені автівки та приміщення. При цьому місцева влада лише “розводить руками” та звинувачує у всьому комунальників, які начебто скидають сміття у дощові стоки й тим самим спричиняють “потопи” у столиці”.

Кандидат у депутати Київради від партії «Слуга народу» у Дарницькому районі Конопелько Микола переконаний, що насправді проблема криється не у комунальниках, а у застарілій інфраструктурі та банальному недотриманні норм будівництва у місті. Прикладів, коли ті ж самі ливнівки банально “замуровують” асфальтом навколо новобудов - достатньо. А це власне і є відповідальністю місцевою влади: проконтролювати, щоб забудовники дотримувалися норм та будували за стандартом, забезпечивши й водовід у тому числі.

Що стосується інфраструктури, то у міського керівництва мав би бути стратегічний план щодо її оновлення, вважає кандидат.

«Але за останні роки підтоплення Києва лише почастішали, що сигналізує, що цього плану взагалі ніколи й не було! Цьому треба покласти край! Системні та всебічні проблеми стали на заваді нормальному розвитку міста, а бездіяльність місцевої влади лише посилює цей стан. Саме тому її потрібно повністю перезавантажити!» - впевнений Конопелько Микола.