14:26 / 17.10.2020 Политика

Конопелько Микола йде до Київради, щоб забезпечити вирішення всіх проблем міста крізь призму здоров’я

Кандидат у депутати Київради від партії «Слуга народу» у Дарницькому районі Конопелько Микола разом з доктором Євгеном Комаровськиим та Тимофієм Бадіковим заснували соціальну ініціативу “Здорове місто”.  

Вперше за майже тридцять років державної незалежності України представники громадськості публічно поставили питання комплексного та системного підходу до здорового життя громадян у здоровому та комфортному міському середовищі. Засновники зразу розуміли, що її діяльність вийде далеко за межі медицини. Вони усвідомлювали, що на шляху до здорового міста доведеться шукати рішення для багатьох немедичних питань.

Дуже багато немедичних чинників впливає на здоров’я людей. Наприклад, змінюється клімат, і влітку Київ потерпає від аномальної спеки. А для багатьох мешканців, які мають  серцево-судинні захворювання така погода сама по собі становить загрозу. А в Києві ще додається такий чинник як забруднення повітря, чий показник стрімко зростає в спеку. І це подвоює небезпеку для здоров’я киян. А міська влада просто не переймається цими питаннями.

Ще один дуже показовий приклад - ями на дорогах. Зекономивши на дорожньому покритті, місто сплачує здоров'ям та життям людей, які отримують травми при падінні або в ДТП. Навіть нормальне освітлення у дворі вбереже когось від травмування чи злочинців, вважає Конопелько Микола.

Кандидат впевнений, що Київ здатен взяти під контроль ці фактори та розвиватися як здорове місто. «Я став співзасновником ініціативи “Здорове місто”, а тепер йду до Київради, щоб усі рішення в Києві ухвалювалися через призму здоров’я!» - наголосив кандидат.