10:50 / 15.10.2020 Политика

Тарас Панчій: Я знаю всі проблеми Голосіївського району, як їх вирішувати і з ким їх вирішувати

Кандидат у депутати Київради від партії “Удар” Тарас Панчій назвав головні пріоритети своєї діяльності у Голосіївському районі.

Чому ви вирішили балотуватися саме від Голосіївського району? 

Я почав опікуватися проблемами Голосіївського району по завданню команди Кличка ще до виборчої кампанії. Справа в тому, що деякі округи району через недосконалість попередньої виборчої системи взагалі не мали своїх представників у міськраді. Це стало причиною появи в Києві таких собі «чорних плям» – округів, які не мали депутата, який би їх представляв у міськраді. А якщо відсутній представник території, то цілком зрозуміло, що така територія залишається обділеною з точки зору фінансування і реалізації будь-яких проектів. 

Отже, частина району просто недоотримала коштів на вирішення нагальних проблем мешканців, що знизило якість життя жителів Голосієва. А якщо район не має свого представника, то зрозуміло, що ніхто у Київраді не зацікавлений вносити до загальної соціально-економічної програми міста важливі для району проекти. І тоді ці питання розглядаюїться за залишковим принципом – якщо якісь кошти залишились, то тоді можуть щось виділити на район, але ймовірність такого розвитку подій дуже мала. Саме тому моє завдання – зробити все можливе, щоб залучити як можна більше коштів з міського бюджету, що дасть змогу швидко та ефективно вирішити нагальні проблеми району та суттєво підняти якість життя його мешканців. Я зроблю все, щоб наш район більше не був «чорною плямою».

Які проблеми району ви вважаєте найгострішими? Чи готові у вас шляхи вирішення цих проблем? 

Перша проблема, глобальна для кожного голосіївця – це парк Рильського. Ми не можемо почати його благоустрій через те, що не закріплена земельна ділянка. А дуже хочеться зробити реконструкцію цього чудового парку, довести його до рівня таких парків, як «Наталка» (Оболонський р-н) чи «Перемога» (Дарницький р-н). Оскільки земля нашого унікального парку не закріплена за УЗН, ми втрачаємо її шматочки, йде незаконне захоплення, будівництво, кожного року втрачаємо території. Вихід – юридичне закріплення меж. 

Також є багато озер на території Голосіївського лісу. У 1970-ті проектувалось багато зливних мереж з виходом у озера, тому зараз ми спостерігаємо зливи шкідливих речовин. Через це псується фауна озер, гине риба, гинуть качки. Треба розробити проект реконструкції парку та відновлення зелених зон та скверів .

Друге – це транспортна проблема. Голосіївський район межує з Київською областю, щодня 800-900 тисяч людей приїжджають та повертаються. Це спричиняє багато транспортних заторів та створює чимало незручностей для мешканців району. Наша задача – розробити комплексну схему організації транспорту, побудувати на в’їзді перехоплюючі паркінги, запустити великі комфортні автобуси замість маршруток, щоб люди могли залишити свої автівки та пересісти на громадський транспорт. 

Третє – недостатня кількість дошкільних та навчальних закладів у районі. Вона виникла через хаотичну забудову району та відсутність генерального плану міста. Першочергова задача мера та його команди – створити єдиний документ для міста, оскільки зараз житлові будинки будуються, а соціальні об’єкти ні, бо це невигідно забудовнику. Тому ніяких дозволів на нове будівництво без виконання соціальних зобов’язань забудовника.