15:27 / 12.10.2020 Политика

Чорній Богдан назвав шляхи вирішення проблем ЖКГ у Києві

Багато киян скаржаться на жахливий стан своїх будинків, зруйновані дороги та поламані дитячи майданчики. Ну і звичайно ж, всі невдоволені якістю та вартістю комунальних послуг.

Кандидат у депутати до Київради від партії “Удар” у Оболонському районі Богдан Чорній вважає, що є дуже простий шлях вирішити всі ці проблеми. Це — створення ОСББ. Головною своєю метою Богдан Чорній вважає посилення ролі ОСББ в Оболонському районі.

Треба розуміти, що коли жителі Оболоні сплачують “комуналку”, то крім води, газу та електроенергії вони ще платять за “догляд прибудинкових територій”. У залежності від розміру квартири ця сума може варіюватися, але зазвичай становить не менше 500 грн за місяць. 

Гроші “за догляд” йдуть на рахунки місцевого “ЖЕКу”, але сьогодні середньостатистичний ЖЕК Оболонського району - це 50 співробітників, які повинні займатися майже 100 будинками, в яких проживає десятки тисяч людей. Тобто у ЖЕКу фізично немає можливості повністю забезпечити інтереси всіх жителів.  

Якщо ж мешканці багатоквартирного будинку вирішують створити ОСББ, вони платять кошти за “догляд території” не в ЖЕК, а на рахунок власного ОСББ. Отже, гроші збираються на свій власний будинок. А далі - мешканці самі вирішують, як їх витратити. Можна встановити нові вхідні двері чи відремонтувати ліфт, провести термомодернізацію чи замінити труби. Варіантів - безліч. 

«Процес створення ОСББ – досить простий та зрозумілий. Тому боятися можна тільки одного – відповідальності. Проте усвідомлюємо ми це чи ні, але ми вже відповідальні за наш будинок відтоді, як придбали квартиру», - зазначив Чорній Богдан.