18:02 / 30.09.2020 Политика

Конопелько Микола: Першочергова ціль ЗЕ-команди Лівобережжя – повна модернізація заводу "Енергія"

«Бортничі» – не єдине джерело неприємного запаху на Лівобережжі. Зловонні і небезпечні для здоров'я викиди ідуть також від сміттєспалювального заводу «Енергія».

Про це пише на своїй офіційній сторінці кандидат до Київради від партії «Слуга Народу» Конопелько Микола.

Завод був заснований ще в 1987 році і побудований фактично посеред житлового району Позняки. Тоді здавалося, що він знаходиться на окраїні міста, але за останні 30 років Київ так розрісся, що екологічно небезпечне підприємство опинилося в центрі спального району столиці.

Зараз керівництво заводу стверджує, що це – екологічно безпечне підприємство, на якому встановлений моніторинг шкідливих викидів у довкілля. Втім, у своїх коментарях чиновники забувають вказати, що «Енергія» безпечна лише за українськими стандартами. А наші стандарти - у п'ять (!) разів нижчі за європейські.

За словами кандидата, ЗЕ-команда Лівобережжя вже працює над розв’язанням цього питання.

«Ми суттєво зменшимо шкідливі викиди у атмосферу за рахунок встановлення нового обладнання та приведення існуючого обладнання у відповідність до норми. Проведемо повну модернізацію заводу, щоб назавжди позбутися неприємного запаху та шкідливих викидів. Модернізацію можна провести швидко, якщо цього справді захотіти. Для цього є і донори, і бюджетні гроші», – заявив Конопелько Микола.

Кандидат до Київради стверджує, що в даному питанні ЗЕ-команда Лівобережжя має повну підтримку народних депутатів від «Слуги Народу»: «Ми з командою народних депутатів включилися у цей процес і вже зараз на наступний рік у бюджет закладаються гроші на реконструкцію. Ми також працюємо над запровадженням європейських екологічних норм в Україні, щоб шкідливі викиди вважалися шкідливими, а не «прийнятними», як це є зараз. Наша першочергова ціль – повна модернізація заводу, щоб назавжди позбутися неприємного запаху та шкідливих викидів».