19:12 / 18.09.2020 Политика

Євген Комаровський: Ініціатива “Здорове місто” повинна змусити політиків всіх рівнів винести теми здоров'я на перші місця

Відбулася презентація національної ініціативи з комплексного розвитку українських населених пунктів «Здорове місто». Співзасновники «Здорового міста” Доктор Комаровский, Конопелько Микола та Бадіков Тимофій представили мету та перші кроки ініціативи. Вона покликана об’єднати громадських активістів, представників професійних спільнот, бізнесменів і владу. Ця незалежна та некомерційна суспільна інституція, спрямована на розвиток міст і здоров’я родин.

Як зазначив Євген Комаровський,  ініціатива “Здорове місто” повинна змусити політиків усіх рівнів: від місцевого до Президента, винести теми щастя та здоров'я дітей і сімей, тривалості життя, екології і транспорту – все, що впливає на здоров'я, на перші місця. «Говорити треба в першу чергу про це. Оскільки політики уперто мовчать, то наше завдання – змусити їх говорити на ці теми. Ставити конкретні запитання і отримувати конкретні відповіді», – наголосив Євген Комаровський.