12:19 / 17.09.2020 Политика

Влада заборонила "Національній платформі" брати участь у виборах

Влада не хоче допускати політичну партію «Національна платформа» до місцевих виборах у 2020 року посилаючись на технічні норми законодавства.

Для того, щоб відстояти свої права, прихильники партії з різних регіонів України приїхали до Центральної виборчої комісії України в Київ, де вимагали, щоб партію «Національна платформа» включили до списку учасників у виборах.

Разом з цим, прихильники партії від ЦВК пішли до Касаційного адміністративного суду у складі Верховного суду України, де відбувалось засідання щодо того, щоб допустити до виборів партію. Важливим є те, що лідерку партії Катерину Одарченко не допустили до засідання, а лише адвоката.

Співзасновник партії Тимур Чмерук на мітингу біля Шостого апеляційного суду заявив:

«За нами нема олігархів, оскільки якби вони були, то партію не требу було б реєстрували за процедурою, а її просто купили б, як це роблять усі інші. За нами нема великого капіталу, у нас немає бюджетів на велику рекламу. Коли люди запитують у нас хто фінансує партію, і хто за нами стоїть, ми спокійно розповідаємо про все як є і нам вірять, хоча цих людей обманювали всі 30 років», - сказав Тимур Чмерук.

Прихильники партії прийшли з плакатами та транспорантами та були вкрай обурені тим, що суд відмовив у задоволенні позову, адже вони очікували побачити «Національну платформу» у виборчому бюлетні.

Партія не збирається здаватись і планує далі боротись за свої права.