16:35 / 31.07.2020 Политика

Новий директор ДП "Конярство України" співпрацює з сепаратистами

У четвер, 30 липня, у пресцентрі інформаційного агентства "Інтерфакс-Україна" на пресконференції на тему "Хто і чому знищував конярство України і як врятувати галузь. Думка керівників конярських підприємств" в.о. директора державного підприємства "Конярство України" Євгена Веретюка звинуватили  у співпраці з донецькими сепаратистами. 

Як видно з відеозапису конференції, ветерани АТО обурені тим, що Веретюк разом з двома «міністрами» терористичної організації "Донецька народна республіка" відкрив на окупованій території в Макіївці завод з виготовлення профільних електрозварювальних труб "Металіст". На підтвердження цього звинувачення було продемонстровано фотографію рукостискання Веретюка з одним з ватажків терористів, опублікована на сайті "Вільний Донбас". 

Представник руху учасників АТО підкреслив, що згідно з даними Єдиного державного реєстру підприємств Веретюк значився директором заводу "Металіст" і у 2014-2015 році, коли на території підприємства насильно утримували та катували українських патріотів. У зв'язку з цим ветерани вимагають звільнення Євгена Веретюка з поста керівника стратегічного державного підприємства і залучення його до кримінальної відповідальності. 

Раніше повідомлялося, що новий в.о. директора ДП "Конярство України" Євген Веретюк пов'язаний з експрем'єром Азаровим і конюхом експрезидентом Януковича Костянтином Згарою. Держпідприємство володіє 43 тис. Га землі та 15-ю регіональними філіями.