19:15 / 14.07.2020 Политика

Кілька "слуг" не підтримали закон Бужанського про освіту у школі російською мовою

Кілька народних депутатів від "Слуги народу" виступили проти законопроєкту № 2362 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо навчання державною мовою в закладах освіти", який продовжує навчання російською мовою в школах до 2023 року.

Одним з перших відповідний допис #єдинаДержавна у Facebook оприлюднив нардеп Ігор Василів.

"Ми робимо усе від нас залежне, щоб забезпечити кожному громадянину право обирати мову приватного спілкування, включно з російською. Серед нас є російськомовні. Разом з тим, ми повністю усвідомлюємо той факт, що розвиток і поширення державної української мови в системі освіти в нашій державі є запорукою загальнонаціонального порозуміння і єднання українського суспільства тією ж мірою, що і цінності демократії та верховенство права. Без захисту цих базових складових суспільної єдності прогрес в Україні неможливий", - йдеться в дописі.

Наголошується, що законопроєкт суперечить переконанням парламентарів та вносить розкол у суспільство.

"З огляду на зазначене, з усією повагою до думки кожного народного депутата і його права вносити законодавчі ініціативи, заявляємо, що не підтримуємо законопроект № 2362, і не голосуватимемо за нього", - підсумовується в зверненні народних депутатів.

Текст цього допису на своїх сторінках розмістили Лада Булах, Тетяна Циба, Дмитро Гурін, Олександр Аліксійчук, Єлизавета Богуцька, Ганна Бондар, Єгор Чернєв, Богдан Яременко, Анастасія Радіна, Іван Юнаков та інші.