17:58 / 13.07.2020 Политика

Рада повинна розглянути цього тижня можливість навчання школярів російською

Голова партії "Слуга народу" Олександр Корнієнко запропонував внести до порядку денного засідання Верховної Ради законопроєкт 2362, який спрямований на продовження викладання російською в школах до 2023 року.

Про це на своїй сторінці у Facebook розповіли нардепка від фракції "Голос" Соломія Бобровська та нардеп фракції "Європейська солідарність" Володимир Ар'єв.

"Щойно керівництво «Слуг народу» висловилося за підтримку російської мови в Україні. Пан Корнієнко на погоджувальній раді попросив поставити це питання в порядок денний Ради. Мова про скандальний законопроект 2362, який спрямований на продовження викладання російською в школах, яке мало би закінчитися вже у вересні 2020 року", - повідомила Бобровська.

Вона додала, що автором законопроєкту є "проросійський представник СН, який сумує за СРСР, вважає, що Революція Гідності «узаконила нацизм» та має риторику ОПЗЖ".

Ар'єв додав, що Корнієнко наполіг поставити в порядок денний Верховної Ради законопроєкт Макисма Бужанського, який утискає українську мову.

Ще один парламентар від "Євросолідарності" Андрій Парубій додав, що цей законопроєкт хочуть розглянути у четвер, 16 липня, у день 30-ї річниці проголошення Декларації про державний суверенітет України.

Нагадаємо, що проєкт Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо навчання державою мовою в закладах освіти авторства Бужанського був зареєстрований Радою в жовтні 2019. На думку Бужанського, закон "Про освіту" дискримінує російськомовне населення України.