13:24 / 20.06.2020 Политика

Справу Зеленського передали до Верховного суду

Хмельницький міський районний суд призупинив провадження щодо порушення президентом Володимиром Зеленським карантину.

Міськрайонний суд звернувся до Верховного суду розтлумачити, чи можна притягнути главу держави до адміністративної відповідальності. Президент є недоторканою особою згідно з Конституцією.

Рішення оголосив суддя Андрій Місінкевич.

На суд відповідачі не з'явилися, пише місцевий сайт "Є".

Справу голови Хмельницької ОДА Дмитра Габінета, який був у кафе з президентом, суд вже розглянув та оголосив рішення, призначивши штраф за порушення правил карантину 17 тис. грн. Також він має сплатити 400 грн судового збору. Рішення суду поки не набуло законної сили та може бути оскаржене.

Адмінпротокол щодо міського голови Олександра Симчишина також розглянули. І за рішенням суду призначили 17 тис. штрафу та 400 грн судового збору. Рішення також може бути оскаржене.

Раніше повідомлялося, що поліцейські ще склали адмінпротоколи на керівника Офісу президента Андрія Єрмака, його першого заступника Сергія Трофімова, головного державного санітарного лікаря Віктора Ляшка. Вони також були з президентом в кафе.

Зеленському загрожує штраф від 2 тис. до 10 тис. неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, тобто від 34 тис. до 170 тис. грн (оскільки він є посадовою особою).