19:52 / 07.09.2017 Одесса

Одеса відсудила в Аднана Ківана вкрадені 3,5 млн грн - ЗМІ

Одеський виконком відсудив у компанії сирійського бізнесмена Аднана Ківана 3,5 млн грн боргу. Саме таку суму недоотримав бюджет Одеси від ТОВ "Рузана-Плюс" за будівництво торгового центру "Кадорр" на вул. Катерининській, пишуть "Известия в Украине".

Відповідне рішення на користь міста ухвалив Господарський суд Одеської області.

"За законом, кожен забудовник зобов'язаний взяти участь у розвитку інфраструктури міста. Він зобов'язаний сплатити пайову участь у розмірі, який визначають з урахуванням обсягів будівництва", - повідомив заступник директора юридичного департаменту одеської міської ради Ігор Бондаренко.

Компанія Ківана ТОВ "Рузана-Плюс" уклала договір пайової участі. Однак обдурила місто, змовчавши про реальну площі фактично збудованого об'єкта. Проект забудовника в рази перевищив реальні масштаби будівництва, стверджує видання.

Цим пояснюють недавні спроби "кадоррівців" не допустити з інспекцією в будівлю торгового центру депутатів Одеської міськради. А також серія виступів на "7 каналі" , що належить Аднану Ківану. Як з'ясувалося, за гнівними нападками на депутатський корпус ховалося банальне бажання приховати шахрайство.

У результаті одеський виконком подав позов у господарський суд Одеської області і виграв його.

Тепер ТОВ "Рузана-Плюс" має відшкодувати збитки місту у розмірі 3 430 626 грн.