01:24 / 30.03.2019 Курьезы

Прихильники теорії пласкої Землі збираються у подорож "на край світу"

"Пласкоземельники" будуть шукати крижану стіну, що оточує земний диск.

Міжнародна конференція "Пласка Земля" (Flat Earth International Conference, FEIC) оголосила на своєму сайті про підготовку подорожі в Антарктику. Мета експедиції – перевірити свою ідею про те, що Земля - плаский диск, оточений по краях крижаною стіною.

Як повідомляє naked-science, деталі і дати подорожі поки не оголошені, передає unian.ua.

Прихильники теорії плоскої Землі стверджують, що фотографії, на яких зображений викривлений горизонт, — підробки, а знімки круглої Землі з космосу сфабриковані в рамках глобальної змови, до якого причетні уряди країн світу і космічні агентства, подібні NASA.

Подібні твердження опубліковані на сайті Спільноти плоскої Землі (FES) — імовірно, найстаршої офіційної організації у цій області, що існує ще з XIX століття.

У діаграмах, опублікованих на сайті FES, планета представлена у вигляді диска з Північним полюсом в самому центрі та краєм, "з усіх боків оточеним крижаною стіною, що утримує океани всередині". Ця крижана стіна і стане кінцевим пунктом експедиції обіцяної FEIC.

Зазначається, що перші докази сферичної форми Землі були отримані стародавніми греками ще понад дві тисячі років тому. Крім того, гравітація, що утримує на планеті все, що нас оточує, може існувати лише у сферичному світі.

Сучасні навігаційні технології, такі як GPS, функціонують саме тому, що Земля має сферичну форму. Чи будуть "пласкоземельники" використовувати їх у ході подорожі – не уточнюється.