23:26 / 12.10.2020 Курьезы

Канадка вирішила повернути до Помпеїв вкрадені 15 років тому артефакти з "прокляттям"

Туристка з Канади повернула вкрадені артефакти міста Помпеї, заявивши, що вони "прокляті".

Це були дві мозаїчні плитки, частини амфори і шматок кераміки, які вона забрала з собою понад 15 років тому, інформує unian.ua.

Про це стало відомо після того, як вона надіслала їх поштою разом із зізнанням туристичному агентству в Помпеї, на півдні Італії.

Археологічний парк Помпеї вона відвідала у 2005-му, коли їй було трохи за 20 років. За її словами, ця крадіжка принесла їй багато нещасть. З того часу вона перенесла двічі рак грудей і мала великі фінансові труднощі.

"Будь ласка, поверніть їх на місце, вони приносять невдачу", - написала вона.

Жінка пояснила, що взяла їх, бо хотіла мати шматочок історії, який "ніхто не міг би мати". Але реліквія має "так багато негативної енергії... пов'язаної з цим руйнуванням".

У пакеті знайшли ще один лист від пари, також з Канади. Вони теж додали до відправлення кілька вкрадених каменів.

"Ми взяли їх, не думаючи про біль і страждання, які ці бідні душі відчули під час виверження Везувію і їх жахливої ​​смерті. Нам дуже шкода, будь ласка, вибачте нам за цей жахливий вибір. Нехай їхні душі упокояться з миром", - написали вони.

Помпеї є однією з найбільш відвідуваних визначних пам'яток Італії. протягом багатьох років місцева влада часто стикається з проблемою крадіжок серед туристів. За минулі роки подібних "повернень" стало так багато, що чиновники парку створили експозицію з цими артефактами.