14:53 / 25.01.2019 Киев

У Кличка відзвітували про демонтаж 13014 МАФів за п’ять років

За останні п’ять років, починаючи з 2014 року, на території Києва демонтовано 13 014 незаконно встановлених елементів благоустрою. Це майже удвічі більше, ніж за попередній аналогічний період, коли демонтували 7 773 елементи. Про це повідомив директор Департаменту міського благоустрою Тарас Панчій, повідомляє kyivcity.gov.ua.

«Насамперед демонтуються тимчасові споруди, що встановлені без відповідної документації (відповідно, господарі яких не сплачують податки), на головних комунікаціях (червоних лініях) і ті, що крадуть електроенергію у житлових будинків. Так, на місці стихійних торгових точок біля станцій метро «Контрактова площа» та «Політехнічний інститут» облаштовані зелені зони для відпочинку. Також звільнено від хаотичних кіосків територію біля станцій метро «Тараса Шевченка», «Мінська» та ще багато інших місць», – наголосив Тарас Панчій.

Щодня на території Києва тривають демонтажні роботи неестетичних іржавих кіосків. Усі тимчасові споруди розташовуватимуть відповідно до Комплексної схеми розміщення тимчасових споруд торговельного, побутового, соціально-культурного чи іншого призначення для здійснення підприємницької діяльності. Ця схема розроблена з урахуванням будівельних, санітарно-гігієнічних норм, а також існуючих містобудівних обмежень, вимог щодо охорони навколишнього природного середовища та раціонального використання територій, охорони історико-культурної спадщини, а також земельно-господарського устрою.

Зокрема, передбачені сучасні павільйони єдиного архітектурного типу із розміщенням інформації про власника (користувача), назви продукції та/або послуг. Відомості про товар подані у вигляді кольорової смуги у верхній частині тимчасової споруди: продаж друкованих ЗМІ – червоний колір смуги, продаж продуктів та товарів широкого вжитку – синій, квіти та інші непродовольчі товари – зелений, заклади швидкого харчування – помаранчевий, громадські вбиральні – жовтий, шиномонтаж – фіолетовий, продаж тютюнових та алкогольних виробів – блакитний, надання населенню побутових послуг – рожевий, пункти приймання вторинної сировини – білий.

За словами Тараса Панчія, встановленню сучасних тимчасових споруд передує виграш у прозорих загальноміських торгах. У Солом’янському та Печерському районах вже проведені торги, триває процес розроблення проектної документації у Шевченківському районі.

«Тож після завершення всіх процедур та оголошення результатів торгів усі тимчасові споруди на території Києва будуть розташовані згідно із Комплексною схемою. Сьогодні у столиці розміщено 6 910 тимчасових споруд для провадження підприємницької діяльності, з яких 5 163 мають дозвільну документацію та сплачують податки до міського бюджету та 1 747 об’єктів, які чекають своєї черги на візит демонтажної бригади», – запевнив Тарас Панчій.

ТЭГИ: