12:08 / 26.12.2018 Киев

У Києві оперативники затримали кишенькових крадійок

Скориставшись неуважністю дівчини, зловмисниці викрали у неї мобільний телефон. Однак втекти підозрюваним завадили працівники поліції.

Подія трапилась в Оболонському районі столиці. Працівники оперативно-пошукового відділу звернули увагу на двох жінок, які занадто близько пройшли повз дівчини. Як тільки правоохоронці попросили перевірити вміст кишені, дівчина виявила відсутність мобільного телефону. Спритниць затримали і на місце події викликали слідчо-оперативну групу.

За словами начальника оперативно-пошукового відділу управління карного розшуку поліції Києва Віталія Отрудька, у ході поверхневого огляду правоохоронці виявили мобільний телефон, який впізнала потерпіла:

«Поки одна зловмисниця відволікала увагу, інша забрала із кишені дівчини телефон. Ґаджет повернули законній власниці, а жінок доставили до територіального управління поліції», — повідомив правоохоронець.

Правопорушниць затримали у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Ними виявилися уродженки Закарпатської області, 1998 та 1999 років народження, які раніше до кримінальної відповідальності не притягувалися.

Відомості про подію внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань. Розпочато кримінальне провадження за ч. 2 ст. 185 (Крадіжка) Кримінального кодексу України. Зловмисницям загрожує до п’яти років позбавлення волі.

Про це "Багнет" повідомляє з посиланням на відділ комунікації поліції Києва