09:33 / 25.09.2017 Киев

Благословенна Київщино моя

«Благословенна Київщино моя» - під таким девізом проводилися урочистості з нагоди святкування 85-ої річниці утворення Київської області. Відзначили ювілей на центральній площі в Ірпені, великим ярмарком і концертом.

В наметовому містечку кожен район і місто обласного значення представили досягнення свого краю. Презентували здобутки громад та сільськогосподарських підприємств, частували гостей традиційними українськими стравами та душевними виступами аматорських колективів.

Зіркою заходу, безумовно, став очільник Київщини Олександр Горган. Олександр Любомирович оглянув всі презентаційні намети районів та міст області «Гостинна Київщина». Голова привітав кожне «посольство» від району зі святом, з кожним перемовився добрим словом, відвідав запашного вареника, станцював танок, вислухав про досягнення свого району від гордих його представників. «Оце так губернатор», «наша людина», «не соромиться нас», «не гордує, до кожного підходить», «аж танцює як файно», - схвально перемовлялися люди, обговорюючи поведінку голови Київської облдержадміністрації.

На великій сцені центральним дійством офіційної частини були привітання і нагородження. Олександр Горган вручив державні нагороди, високі звання і відзнаками, зокрема подяки від глави уряду, почесні грамоти Верховної Ради України та Київської облдержадміністрації кращим жителям Київщини.

"Дуже приємно, що відзначили представника спортивної громади Київщини - голова області вручив звання заслуженого працівника фізичної культури і спорту директору Київської обласної школи вищої спортивної майстерності Ларисі Шарай (Larisa Sharay). Я дуже гордий привітати Ларису Анатоліївну з заслуженою нагородою", - відначив начальник Управління фізичної культури та спорту Київської ОДА Сергій Тимофєєв.

Урочистості завершилися святковим концертом за участі всеукраїнського конкурсу-фестивалю «Яскраві діти України», народної артистки Тіни Кароль та, як же без нього, запуском святкового феєрверку.