10:05 / 07.10.2016 Киев

У громадян з’явилась можливість вплинути на вибір очільника Київщини

Сьогодні призначення на найвищі посади в регіонах та державі набувають особливої ваги. На початку вересня Президент України Петро Порошенко звільнив з посади голову Київської обласної державної адміністрації Максима Мельничука. Область велика, складна і потребує виваженого рішення у виборі кандидата, який зможе забезпечити максимально якісне управління. Яким же має бути голова однієї з центральних областей України?

Вчора, 6 жовтня, на парламентському брифінгу секретар міжфракційоного об’єднання "Депутатський контроль" Вадим Руденко наголосив, що серед претендентів на посаду голови КОДА є особи з неоднозначною репутацією. "Ми переконані, що на посаду голови однієї з основних областей України може бути призначена людина виключно чиста, справжній професіонал своєї справи, яка у цій непростій для України політичній ситуації своїм управлінням зможе забезпечити максимально ефективний розвиток регіону", - зазначає Вадим Руденко.

Якщо зробити своєрідний екскурс, то серед претендентів на посаду Голови обласної державної адміністрації Київщини не так і легко відшукати достойника. В нинішньому стані українського суспільства поява найменшої підозри в причетності до хабарництва кидає тінь на чиновника, і за існуючою інформацією підозри таки є.  А, як відомо, довіру громадськості важко завоювати, складно вберегти і практично неможливо відновити.

Сьогодні на посаду голови Київської обласної адміністрації претендують голова Вишгородської РДА Олександр Горган, народний депутат України (ВО "Батьківщина") Костянтин Бондарєв, правоохоронець Олександр Терещук та голова Києво-Святошинської РДА Мирослава Смирнова.

Олександр Горган – правознавець, адвокат, колишній співвласник СП "Юридичне бюро ОЛАС". Депутат Київської обласної ради (фракція . У березні 2015 року був призначений головою Вишгородської РДА.

Костянтин Бондарєв у минулому депутат Київської обласної ради, заступник голови комісії з питань бюджету та фінансів Київської обласної ради, був свого часу першим заступником голови Київської ОДА.

Олександр Терещук – колишній голова ГУ МВС Волинської, а потім Київської області.

Мирослава Смирнова – з квітня 2015 року очолює Києво-Святошинську районну адміністрацію. На посаду прийшла з посту заступника цієї ж ради. Була депутатом районного та обласного рівня.

Хто очолить Київщину - на разі залежить від комісії, яка працює згідно Указу Президента України про оголошення конкурсу на заміщення вакантних посад голів районних та обласних адміністрацій. Однак багато що нині залежить і від громадської думки.

Саме тому, сьогодні, кожен громадянин може повідомити "Депутатський контроль" (044-251-60-60) про корупційні зловживання претендентів у губернатори або інші факти, які унеможливлюють зайняття цієї посади. Парламентарі гарантують, що простежать аби всі отримані факти були доведені до комісії, силових органів та Президента і кадрове рішення було об’єктивним та в інтересах для всього регіону, повідомляє "Багнет".