12:55 / 23.09.2020 Киев

Наталія Подгорна: Головним пріоритетом влади має стати підтримка молодих сімей

Підтримка молодих сімей і створення умов для їх комфортного і щасливого життя – одне з найважливіших завдань держави. Адже досі в Україні і Києві не вистачає шкіл, дитячих садків, спортивних секцій та кружків. Столична влада кілька місяців тому заявляла, що поборола “черги у дитсадках”. Однак багато батьків так і не змогли зареєструвати дитину у дитсадок, бо у закладі вже немає місць. Така сама ситуація склалася й у столичних школах, які настільки перевантажені, що в них буквально не вистачає класів, щоб розмістити всіх учнів. І молоді сім’ї опиняються з своїми проблемами на самоті. Але з вуст політиків ми часто чуємо тільки заклики та обіцянки.

«Це дійсно дуже актуальна проблема! Я багато років займаюсь волонтерською діяльністю і знаю з чим українські сім'ї стикаються найчастіше. Захист та підтримка молодих сімей полягає в тому числі у відстоюванні їхнього права на різні види виплат, допомогу та охорону здоров'я. Це теж важлива сторона питання, адже 860 грн на місяць, які надходять від держави на допомогу при народженні дитини - це вкрай замало. Цих грошей вистачає бодай що на підгузки. В кращому випадку», - вважає громадський діяч, член Зе-команди Лівобережжя Наталія Подгорна.

А якщо взяти ситуацію, коли обставини склалися так, що жінка сама виховує дитину? І тут завдання держави, все ж таки брати до уваги, що на сьогоднішній момент одному прогодуватися не легко, а що говорити про наявність дитини. Яку спочатку прогодувати потрібно, забезпечити найнеобхіднішим, а з часом вона піде до дитсадку, школи, а там гуртки, спортивні секції. Ось тут на всіх рівнях держава має ставати надійним тилом та підтримкою. Захистити людей має стати головним завданням кожного уряду.

І всі ці проблеми характерні й для Лівобережжя столиці. «Окремо хочу відзначити інфраструктуру нашого району. На деяких вулицях мами з колясками взагалі не можуть проїхати, багато спортивних майданчиків, які знаходяться у жалюгідному стані. Все це - теж про підтримку. Місто має зробити все, щоб молоді люди, молоді родини хотіли тут жити й працювати й навіть не замислювалися про переїзд чи еміграцію. Києву та всій країні необхідно над цим добре попрацювати та інвестувати у підтримку молоді, бо саме вона, завдяки своїй енергійності та підприємливості, приносить численні дивіденди місцевим громадам та суспільству в цілому», - впевнена Наталія Подгорна.