16:18 / 20.03.2020 Здоровье

Зеленскький попросив українців не хворіти, бо медицина не впорається

Президент Володимир Зеленський учергове закликав українців перебувати вдома в умовах карантинних заходів з протидії поширенню коронавірусу.

Про це він сказав у відеозверненні в п'ятницю.

"Дорогі українці, егоїзм - це побратим коронавірусу. Сьогодні ми не маємо права думати тільки про власні потреби і не можемо допустити, щоб мільйон українців захворів одночасно. Такого не витримає жодна медична система, жодної країни.

Наше спільне завдання - максимально зменшити поширення коронавірусу. І найкращий спосіб для цього - бути вдома. Цим ви піклуєтесь про тих, хто в зоні ризику", - сказав він.

"Сьогодні подзвонив своїй мамі. Усі ці дні дуже прошу її залишатися вдома. І всі ці дні вона не дуже слухається. Каже: "Краще за мене ніхто не вибере потрібні продукти". Але врешті-решт мені вдалося її переконати. І мама погодилася не виходити з дому без зайвої потреби", - розповів президент та звернувся:

"Друзі, зателефонуйте своїм батькам, бабусям, дідусям. Привезіть їм усе необхідне або замовте їм онлайн-доставку продуктів та ліків. Навчіть їх і самих замовляти таку онлайн-доставку. Зробіть усе, щоб мінімізувати їхні виходи на вулицю і контакти в магазинах, банках та на пошті. Попросіть їх залишатися вдома. Не давайте вірусу шансів".