18:45 / 19.05.2018 Здоровье

Дієтологи назвали які салати більш корисні для здоров'я

Далеко не завжди салати допомагають скинути зайву вагу, хоч і здаються на перший погляд виключно дієтичною їжею. За словами дієтологів, багато людей взагалі не замислюються над тим, що в приготуванні салатів вони допускають якісь помилки.

Загальною поширеною помилкою таких любителів салатів, на думку фахівців, є надмірне додавання різних соусів і заправок, містять калорії і жир, інформує ukrhealth.

«Приміром, у двох столових ложках сирного соусу, який типовий для ресторанів швидкого харчування, міститься 228 калорій і 23 грама жиру», – розсекретили дієтологи.

Тим не менш, жир в салаті, де багато овочів, має бути – його наявність сприяє засвоєнню корисних для людського організму нутрієнтів рослинного походження. Лікарі порадили використовувати для заправки оливкову олію, додавати в салати сир.

На їх думку, найбільш актуальний для салатів сир – це фета: у ньому багато білка, вітамінів, мінералів і не так багато жиру, як у жовтих сирах. Також дуже корисно використовувати для заправки салатів лимонний сік або яблучний оцет.

Дієтологи категорично проти додавання в салати ковбаси, не вітають і вживання смажених або маринованих овочів. Кращим компонентом салату вони вважають здоровий джерело білка – боби, яйця, курку, рибу.