17:50 / 19.12.2017 Здоровье

Як швидко вилікуватись від грипу і ГРВІ: названо дієві методи

Грип і ГРВІ можуть бути смертельно небезпечними, якщо вчасно не розпочати комплексне лікування. Тому за виявлення болей чи першіння в горлі, високої температури тіла, кашлю, нежитю варто відразу встановити постільний режим, організувати правильний раціон їжі, вживати багато теплих напоїв та періодично провітрювати кімнату, де перебуває хворий.

Як повідомляє “Народна правда” із посиланням на “Medinfo”, за статистикою від епідемії грипу у світі щороку помирає близько 250-500 тисяч осіб.

Лікувальна терапія, що застосовується для боротьби із гострими вірусними інфекціями, включає спеціальні засоби для звуження судин (при закладенні носа), засоби для промивання ходів носоглотки, жарознижуючі медикаменти та знеболюючі ліки. Важливо дотримуватися правильного харчування та постільного режиму.

Допоможуть зволожити слизову оболонку та вивести токсини із організму теплий чай з лимоном, кип’ячене молоко з медом, морси та компоти із ягід. Варто не забувати про вологе прибирання у кімнаті, де живе хворий, а також про періодичне провітрювання.

Зниження температури повітря та погіршення погодних умов приводить до того, що мешканці української столиці масово хворіють на грип та ГРВІ.