06:58 / 02.10.2020 Здоровье

Вчені виявили натуральний засіб, що допомагає уникнути ускладнень від COVID-19

Антиоксидант каталаза може надавати позитивний вплив на організм відразу за трьома напрямками.

Фермент, що виробляється природним шляхом, може стати ефективним засобом проти коронавірусу COVID-19, передає korrespondent.net.

Зазначено, що міжнародна група дослідників США і Китаю провела низку експериментів і з'ясувала, що антиоксидант каталаза може надавати позитивний вплив на організм відразу за трьома напрямками.

Зокрема, каталаза може пригнічувати реплікацію вірусу SARS-CoV-2 у макак-резусів, не надаючи токсичну дію. Також фермент має протизапальну дію і здатний регулювати вироблення цитокінів, запобігаючи цитокіновому шторму і небезпечному системному запаленню, що є ускладненням COVID-19. Крім того, антиоксидант допомагає захистити клітини, що вистилають внутрішню поверхню альвеол в легенях, від пошкоджень при окисленні.

Як зазначають вчені, перевагою терапевтичного засобу на основі каталази є простота його виготовлення і низька вартість виробництва.

Раніше вчені Каліфорнійського університету в Риверсайді назвали матеріал для масок, який здатний найефективніше захистити від зараження COVID-19.