19:37 / 30.01.2020 Экономика

Міністр просить громадян скаржитись на своїх роботодавців

Уряд починає збирати підприємства, які не платять зарплати працівникам. Паралельно українців закликають писати на роботодавців скарги.

Про це сказав міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Тимофій Милованов журналістам у четвер.

"Ідентифікували 30 найбільших боржників заробітних плат серед підприємств. Назву топ-6.

Сумське машинобудівне виробниче об'єднання, Азовзагальмаш, Енергосталь, Науковий інститут "Квант", завод Макарова і шахта "Краснолиманська". Всі з них мають проблеми. Частина з них приватні, частина - державні.

Сумське - не модернізоване. У державній Енергосталі в нас конфлікт із директором, якого я намагаюся звільнити вже кілька місяців, і справи є в судах.

На завтра робимо нараду для топкерівників цих 30 підприємств. І кожне нам пропонуватиме план вирішення проблем. І ці наради будемо робити системно", - сказав Милованов.

"Звертаюся до українців. Раніше цим ніхто не займався. Будь ласка, всім, кому не платять зарплату, прошу зробити такі дії.

Перше. Зверніться до своїх профспілок. Це ваша перша лінія захисту. Друге - зверніться до суду. Не бійтеся цього робити. Вам навіть мають допомогти юристи вашої компанії. Третє - звертайтеся зі скаргами до Державної служби з питань праці. Вона з грудня підпорядкована Міністерству економіки.

Будемо стежити за цими скаргами. Це дасть нам змогу зробити всі необхідні дії для вирішення питань зарплати", - також заявив міністр.