19:33 / 15.01.2020 Экономика

Що чекає на російські банки в Україні

Українські "дочки" російських державних банків поступово припиняють діяльність в Україні. Однак їхній остаточний вихід з українського ринку буде не скоро.

Про це повідомила заступниця голови Національного банку Катерина Рожкова в інтерв'ю Finclub.

Зокрема, Рожкова зазначила, що Промінвестбанк, який належить російському державному Внешекономбанку фактично неробочий, а 6 лютого 2020 року мають відбутися збори акціонерів,де обговорять здачу банківської ліцензії.

"Інша ситуація із Сбербанком. Рішення щодо нього - це рівень політики самого акціонера, хоча у нас немає ніяких контактів з ним. Ми як регулятор не спілкуємося з власником. Це все ускладнено політичними процесами. І для ринку це погано. Але сьогодні Сбербанк теж не проявляє активності на ринку", - повідомила Рожкова.

За її словами, українська "дочка" Сбербанку поступово зменшує обсяги кредитування та накопичених депозитів, а Нацбанк слідкує, щоб у банку залишалося достатньо коштів, щоб він міг розрахуватися з вкладниками.

"Але якщо я правильно розумію, акціонер має бажання спробувати продати банк. Я сподіваюся, що вже всім зрозуміло, що номінальним покупцям ми зелене світло не дамо. Тому якщо це буде міжнародна інституція, яка зможе, незважаючи на санкції, отримати дозвіл ЄЦБ на угоду, тоді добре", - додала Рожкова.

ТЭГИ: