20:19 / 30.06.2019 Экономика

Після відновлення аеропорту Черкащина стане транспортним центром України, - Олександр Скічко

Кандидат в народні депутати по округу №197 Олександр Скічко озвучив основні пункти своєї програми, яку планує впроваджувати спільно із командою «Слуга народу» у Верховній раді. Серед головних завдань – це створення нових робочих місць розвиток місцевих громад, туризму та спорту на Черкащині, та розбудова інфраструктури. Процес децентралізації, який не оминув і Черкащину, в цілому дав позитиви. 

Однак, на переконання Скічка, надходжень податку на доходи фізичних осіб мають залишатися на місцях. 

«100% ПДФО має залишатися в громаді. Тоді як зараз лише 60%. Також ми не маємо допускати скорочення шкіл, закриття ФАП-ів, дитячих садків тощо. Натомість варто працювати над залученням інвестора, який створюватиме робочі місця. Коли у сільській місцевості буде робота – буде розвиток і життя», - наголосив Скічко.

Окрему увагу команда Володимира Зеленського приділятиме створенню умов для відновлення виробництва і приходу в область нових підприємств. Щоб залучити інвесторів буде використаний принцип розбудові "індустріальних парків". Попри розташування області в самісінькому центрі України, на перетині транспортних сполучень, жодна індустріальна зона західного зразка, як у Польщі і Чехії, тут так і не запрацювала.

Бізнес на сьогодні не зацікавлений в інвестиціях, його відлякує не тільки бюрократія і корупція а й велике податкове навантаження. Тоді як «Слуга народу» в оновленому Парламенті ініціюватиме зниження податкового тиску, для тіх хто створюють робочі місця. 

Окрім вигідного розташування, Черкащина має унікальні можливості для розвитку туризму. «Рівнинні Черкаси просто ідеальні для того, щоб розвивати тут велосипедний спорт. Однак попри ухвалення велостратегії, столицею двоколісних місто назвати складно. Тут чудові ліси, колись в Соснівку приїздили із усього пострадянського простору. Зараз же тут або приватні забудови, або залишки туристичних баз, де немає і натяку на комфорт. Разом із командою «Слуги народу» ми працюватимемо саме над реакреаційною базою Черкащини. Аби моя батьківщина отримала статус осередком міжнародного спортивного та “зеленого” туризму», - зауважує Олександр Скічко. 

Однак розвиток туризму не можливий без облаштування відповідної  інфраструктури. Черкащани користуються іншими аеропортами, а поряд пустує власний. 

На думку Олександра Скічка, не розвиваючи аеропорт, попередня влада просто змарнувала роки та економічний потенціал. Адже тут ідеальне місце для того, щоб закордонні авіакомпанії переорієнтовували вантажні потоки.  

«Я впевнений, що Черкащина стане найбільшим транспортним вузлом центру України. Ми разом відновимо інфраструктуру, аеропорт, дороги. Це дійсно можливо. Черкаська область стане одним із найпривабливіших регіонів для інвесторів», - додає кандидат в нардепи Олександр Скічко.